Çin, Sudan'daki 1000 vatandaşını tahliye etti

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Sudan'daki güvenlik durumunun halâ karmaşık ve ciddi olduğunu belirterek, bu ülkede bulunan binden fazla Çin vatandaşının güvenliğiyle yakından ilgilendiklerini ve Çin Dışişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde, Sudan'da ve komşu ülkelerdeki Çin büyükelçilikleri ve konsolosluklarının iş birliğiyle Çin vatandaşlarının Sudan'dan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini söyledi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Mao Ning, basın toplantısında, konuyla ilgili soruyu yanıtlarken, Sudan’daki Çin vatandaşlarının çoğunun toplu halde, düzenli ve güvenli bir şekilde Sudan sınırlarındaki limanlara veya komşu ülkelere tahliye edildiğini ve bir sonraki adımda uygun düzenlemeleri yapacaklarını aktardı.
Mao Ning, Sudan’da bulunan Çin vatandaşlarının güvenlik konusunda duyarlı olmalarını, Çin Büyükelçiliği ile yakın temasta bulunmalarını ve kendi güvenlik önlemlerini artırmalarını bir kez daha hatırlattıklarını anlattı.

Öte yandan, basında yer alan habere göre, Sudan’daki mevcut silahlı çatışma nedeniyle ABD Başkanı Biden, Amerikan ordusunun ABD yönetim personelini Sudan’dan çektiğini ve Sudan’daki büyükelçilikte faaliyetleri askıya aldığını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İngiliz ordusunun Sudan’daki diplomatik personeli ve ailelerini tahliye ettiğini bildirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı da Sudan’daki diplomatik personeli geri çektiklerini ve Sudan’daki büyükelçiliği kapattıklarını duyurdu.

Mao Ning, Çin’in Sudan’daki büyükelçiliği kapatıp kapatmayacağı ve diplomatları geri çekip çekmeyeceğine dair soruyu yanıtlarken, Çin’in Sudan’daki büyükelçiliğinin göreve bağlı kaldığını ve oradaki Çin vatandaşlarının ve kurumlarının güvenliğini sağladıklarını kaydetti. Mao Ning, tehlike olduğunda ve tahliye edilmesi gerektiğinde büyükelçiliğin her zaman en son çekileceğini vurguladı.
 
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN