Çin'in yazılım sektöründe yıllık büyüme oranı yüzde 16'ya ulaştı

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yazılım sektörü ilk iki ayda yüzde 16 oranında büyüdü.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Verilere göre, 2022 yılında yazılım sektöründe kaydedilen gelir yıllık yüzde 11,2 artışla 10 trilyon yuanı aştı, bu rakam GSYİH büyüme oranından 8,2 puan daha yüksek seviyede.

Bu yılın ilk iki ayında yazılım ürünlerinde kaydedilen gelir 337 milyar 900 milyon yuanı, bunlardan sanayi yazılım ürünlerinde elde edilen gelir yıllık yüzde 13,6 artarak 39 milyar yuanı buldu. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Çin Bilimler Akademisi görevlilerinden Qian Depei şu ifadeleri kullandı: “Hızlı bir gelişme aşamasına giren sanayi yazılımları, uzun bir süredir sektördeki genel büyüme hızını aşmış durumda. Özellikle sanayi interneti gibi yeni tip bilişim altyapı tesislerinin inşası ve uygulanmasıyla, dijital ekonominin çekirdek endüstrileri geliştirildiği gibi entegre devre ve sanayi yazılımı endüstrisinin yüksek nitelikli gelişmesi de hızlandırıldı, aynı zamanda daha fazla yeni iş modeli oluşturuldu.”

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, kritik yazılımların geliştirilmesi ve uygulamasına hız vererek çekirdek teknolojilerdeki çalışmalara bağlı kalacaklarını ayrıca endüstri zinciri ve tedarik zincirinin dayanıklılığı ve güvenlik seviyesini kapsamlı bir şekilde yükselteceklerini bildirdi.
 

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN