Çin'in nisan ayı verileri, hızlı ekonomik büyümeyi işaret ediyor

Çin'in ekonomik verileri nisan ayında yukarı yönlü ivmeyi destekler bir görüntü olduğunu gösteriyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, geçen ay dünyanın en büyük ikinci ekonomisi endüstriyel üretim, tüketim ve hizmetler sektöründe istikrarlı bir büyüme kaydetti. Katma değerli sanayi üretimi, mart ayına göre 1,7 puan artışla yıllık yüzde 5,6 arttı. Özellikle, yeni enerjili otomobillerin ve güneş pillerinin üretimi yıllık sırasıyla yüzde 85,4 ve yüzde 69,1 arttı.

Ülkenin tüketim gücünün önemli bir göstergesi olan tüketim mallarının perakende satışları yıllık yüzde 18,4 artışla yaklaşık 3,5 trilyon yuana (yaklaşık 503 milyar dolar) ulaştı. Hizmet sektörü üretim endeksi de nisanda mart ayına göre 4,3 puan daha hızlı bir şekilde yıllık yüzde 13,5 arttı.

İlk dört ayda, sabit kıymet yatırımı yıllık yüzde 4.7 artışla 14.75 trilyon yuana yükselirken, yüksek teknolojili imalat ve hizmetlere yapılan yatırım sırasıyla yüzde 15.3 ve yüzde 13.4 arttı. Önemli ekonomik göstergeler sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya işaret ederken, NBS sözcüsü Fu Linghui karmaşık uluslararası durum ve yetersiz iç talep gibi zorluklar konusunda uyarıda bulundu. Fu, ileriye dönük olarak Çin’in talebi artıracağını, modern bir endüstriyel sistemin gelişimini hızlandıracağını ve yüksek kaliteli ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için çok çalışacağını söyledi.
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN