Çin'in navigasyon sisteminin günlük kullanımı 300 milyarı geçti

BeiDou Navigation Satellite System (BDS), Çin 13'üncü Uydu ile Navigasyon Konferansı'nda açıklandığına göre, günde 300 milyardan fazla konumlandırma araması yapıyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Beijing’de 26 Nisan Çarşamba günü açılan 3 günlük konferansa 4 bini aşkın sayıda katılım var. Bunlar arasında, uydu ile navigasyon alanında çalışan yerli ve yurt dışından uzman ve bilim insanı bulunuyor. Bu yılki konferansın teması ise dijital ekonomi ve akıllı navigasyon.

BDS-3, 2020 yılında tamamlanıp lanse edildikten bu yana ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemekte çok önemli bir rol oynadı. Haritalama yazılımı dolayısıyla BDS’e konumlandırma amacıyla günde 300 defadan fazla başvuruldu.  

BDS konumlandırma işlevi ile donanmış toplam terminal ürün sayısı Çin’de 1,2 milyar birimi aştı. Öte yandan BDS 7,9 milyondan fazla araca, 47 bin gemiye ve ana hatlarda çalışan 40 bin posta ve ekspres paket servisine hizmet verdi. 

Bu arada 5 milyon kadar BSD yüksek hassasiyetli BDS konumlandırma çipiyle donanmış ortaklaşa kullanılan bisiklet var. Ayrıca BDS-3 kısa mesaj iletme hizmeti sağlayan cep telefonları da satışta. Gelecek kuşak BDS ile her yere hakim olabilen, entegre ve akıllı bir ulusal uzay sisteminin 2035 yılında ortaya çıkması bekleniyor.  
 
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN