Çin'in gemi endüstrisinde yeni atılımlar

Çin'in gemi endüstrisinde yeni atılımlar Bu yılın ilk çeyreğinde Çin'in gemicilik endüstrisinin işleyişi istikrara kavuştu ve birçok gösterge dünyada ilk sırada yer aldı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Gemicilik endüstrisinin üst düzey seviyelere gelmesinde ve yeşil dönüşümü sağlamasında yeni atılımlar yapıldı.

İstatistiklere göre, ilk çeyrekte Çin’in gemi inşası 9,17 milyon detveyt tona ulaştı ve yeni siparişler yıllık yüzde 53’lük artışla 15,18 milyon detveyt ton oldu.

2022’de dünyadaki 18 büyük gemi tipi arasında Çin 12 gemi tipi için yeni siparişler açısından dünyada ilk sırada yer aldı. Çin’in ilk yerli büyük ölçekli kruvaziyer gemi projesinin yüzde 91’i tamamlandı ve bu yılın sonunda teslim edilmesi bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, Çin Devlet Gemi İnşa Grubu (CSSC), Fransa merkezli küresel konteyner taşıyıcı şirketi CMA-CGM ile iş birliği anlaşması imzaladı. 21 milyar RMB değerindeki anlaşma, 16 adet ultra büyük konteyner gemisinin inşasını kapsıyor.

Öte yandan, gemi siparişlerinin kalitesi önemli ölçüde iyileşti ve yeşil gelişme hızla arttı. 2022’den beri Çin’in yeni siparişlerinin yaklaşık yüzde 50’sini yeşil enerjili gemiler oluşturuyor.

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN