Çin'de yılın ilk üç ayındaki kamu geliri 905 milyar yuan oldu

Çin'in kamu gelirleri resmi verilere göre, 2023 yılının ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,5 oranında arttı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Maliye Bakanlığı, ülkenin kamu gelirlerinin bu zaman aralığında 6,23 trilyon yuanı (905 milyar doları) aştığını açıkladı. Bakanlığa göre büyüme dinamiği genel ekonomik toparlanma eğilimi ışığında gelecekte de süreceğe benziyor. Bu arada Çin’in gayrisafi yurtiçi hasılası da yılın ilk üç ayı zarfında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,5 büyüyerek neredeyse 28,5 trilyon yuana vardı. 

Merkezi hükümet de kabaca 2,76 trilyon yuanlık bir devlet geliri açıkladı; bu, bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,7 oranında bir gerilemeye tekabül ediyor. Buna karşılık yerel hükümetler/yönetimler ise yaklaşık 3,47 trilyonluk gelir kaydetti ki, bu suretle bir önceki yıla kıyasla yüzde beş oranında bir artış meydana gelmiş oldu. 

Bu arada vergi gelirlerinin, söz konusu dönem içinde tutarı 5,17 trilyon yuana ulaşmakla birlikte bir önceki yıldan yüzde 1,4 kadar düşük kaldı. Kamunun giderleri ise yine Bakanlığın verilerine göre, aynı dönemde, bir önceki yıla kıyasla yüzde 6,8 oranında artarak 6,79 trilyon yuana çıktı.
 
 

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN