Çin'de KOBİ Gelişmişlik Endeksi, 3 yıl sonra zirveye çıktı

Çin'in küçük ve orta ölçekli işletmelerinin (KOBİ) operasyonel sağlık endeksi, bir teşvik politikası önlemleri paketinin ardından ilk çeyrekte keskin bir şekilde yükseldi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Çin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (CASME) tarafından yapılan ve 3 bin KOBİ’nin katıldığı anketle hesaplanan KOBİ Gelişmişlik Endeksi, ilk çeyrekte 1,3 puan artarak 89,3 oldu ve 2020’nin dördüncü çeyreğinden bu yana en yüksek artışı kaydetti.

Ankete katılan sekiz sektörün göstergeleri ilk çeyrekte yükselirken, en büyük gelişmeyi konaklama ve yemek sektörü, ulaşım ve bilgisayar yazılımları kaydetti. CASME, bu arada, iş verimliliği, pazar ve operasyonlar dâhil olmak üzere sekiz alt endeksin de yükseldiğini söyledi.

CASME Genel Sekreteri Xie Ji, ilk çeyrekteki iyileşmenin üretimin kademeli olarak yeniden başlaması ve daha güçlü politika desteğinden kaynaklandığını söyledi. Xie, “Şirketlerin yüzde 56’sı, ilk çeyrekte yüzde 75’in üzerinde kapasiteyle çalışıyordu ve bu, yüzde 25 artışla bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı” dedi.

CASME tarafından yapılan anket ayrıca, geçen yılın ikinci yarısından bu yana ülkenin, sanayi zincirindeki KOBİ’lere yeni gelişme fırsatları getiren ve güvenlerini artıran kilit projelere yatırımı artırdığını gösteriyor. “İlk çeyrekte işletmelerin üretimi ve işleyişi, ekonomik faydalar ve piyasa koşulları iyileştirildi. Özellikle işletme güven endeksinin keskin bir şekilde artması, gelecekteki gelişim için iyi bir temel oluşturdu” diyen Xie, ikinci çeyrekte pozitif bir ekonomik büyüme oranını sürdürmesinin beklendiğini kaydetti.
 

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN