Çin'de bayram tatilinde turizm ve lokantacılık sektörleri canlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı tatilinin ikinci gününde Çin genelindeki turistik noktalar, ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle dolup taştı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Lokantacılık sektöründe hızlı toparlanma

Turizmin yeniden canlanmasıyla birlikte, Çin’in farklı kentlerindeki lokantalar da son yılların en yoğun dönemini yaşamaya başladı.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, tatilin ilk günü olan 29 Nisan’da ülke genelindeki başlıca perakende firmalarının ve lokantaların satış hacmi yüzde 21,4 arttı.

Bunun yanı sıra, yerel yönetimler de tüketimi teşvik etmek için turizm ve lokantacılık sektörlerine yönelik çeşitli kampanyalar düzenledi.

Demir yollarında yolcu rekoru

Çin Ulusal Demiryolu Grubu’ndan alınan bilgiye göre, dün ülke çapında yapılan 12 bin 64 tren seferiyle 19 milyon 661 bin yolcu taşındı. Hem sefer hem de yolcu sayısı bakımından günlük bazda rekor kırıldığı bildirildi. Ülkede bugün de 18 milyon kişinin demir yoluyla seyahat yapması bekleniyor.

Beijing’e bir günde 1 milyondan fazla turist geldi

Çin’in başkenti Beijing’e dün 1 milyon 841 bin turist geldiği, bu sayının geçen yılki tatilin ilk gününe kıyasla iki kat arttığı bildirildi.

Beijing’de dün elde edilen turizm geliri de salgından önceki seviyeye yaklaştığı aktarıldı.

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN