Çin bankaları, 11 ayda 3 milyar dolarlık kredi sağladı

Çin Halk Bankası (PBOC), 13 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin adlandırılmış kredilerinin bu yılın ilk 11 ayı zarfında 21,58 trilyon yuan (3,03 milyar dolar) olduğunu açıkladı Çin bankaları, kasım ayı içinde 1,09 trilyon yuan cinsinden yeni kredi sağladı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Bu arada tedavüldeki nakit para ile tasarrufları, para piyasası fonlarını ve vadeli mevduat toplamını kapsayan para arzı ölçüsü olan M2, kasım ayı sonu itibarıyla yıl bazında yüzde 10 oranında büyüyerek 291,2 trilyon yuana tırmandı. Tedavüldeki nakit para ile sadece ulusal ticari bankalardaki çek hesaplarını içeren M1, yine ayı dönemde yıl bazında yüzde 1,3 oranında artarak 67,59 trilyon yuan oldu. Tedavüldeki nakit ise aynı dönem için yıl bazında yüzde 10,4 kadar büyüyerek 11,02 trilyon yuana çıktı.

Öte yandan bireylerin ve finans dışı firmaların finans sisteminden aldıkları fon ölçüsü olan “yeni eklenen sosyal finansman”, yine yılın ilk 11 ayında, önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2,79 trilyon yuan artarak 33,65 trilyon yuana vardı.

Haftanın ilk iki gününde Beijing’de düzenlenen yıllık Merkez Ekonomik Çalışma Konferansı (Central Economic Work Conference), makul ve yeterli likiditeyi elde tutma, sosyal finansmanı ve para arzını, beklenen ekonomik büyüme ve fiyat düzeyi hedeflerine uygun seviyede tutma ölçeğini koruma çabalarının altını çizdi. 
 
CGTN TÜRK

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN