Büyükşehir İş Ve Kariyer Merkezi, Kentteki İstihdam Oranını Günbegün Artırıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne (GBB) bağlı İş ve Kariyer Merkezi kent genelindeki istihdam oranını artırmak ve gençlerin kariyer planlamasına destek olmak için yoğun mesai harcıyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Gaziantep'te günde 18 bin kişiye hizmet verecek 1875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin hizmete açılmasına sayılı günler kala, kurum bünyesinde; temizlik, hasta yönlendirme, refakat, resepsiyon, tıbbi artık, çevre ve gıda mühendisigibi alanlarda işe alımı yapılacak vatandaşların iş başvuru ve mülakat takvimleri GBB’ye bağlı İş ve Kariyer Merkezi tarafından planlanıyor. 
İş ve Kariyer Merkezi’nin takibinde yürütülen personel alımları kapsamında hastanede istihdam edilecek güvenlik, temizlik laborant, veri giriş ve hasta taşıma personellerinin işe alım süreçleri tamamlandı. 
Mülakat takvimine göre; hasta yönlendirme, refakat ve resepsiyon departmanlarında çalışacak kişiler için GBB Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda mülakatlara devam edildi. 
Mülakat öncesi, gençlerle bir araya gelen GBB Başkan Vekili Halil Uğur,yaptığı konuşmadaişe alım süreciyle ilgili herkes için hayırlısını temenni ederek, şunları söyledi: 
“Hepimiz, bir iş güç sahibi olmak için gece-gündüz mücadele ediyoruz. Rabbim bu yolda bize kolaylıklar versin, hayırlısını nasip etsin. Bu sürecin birebir takibin yapan arkadaşlarımıza güveniyoruz. Ne gerekiyorsa onu yapacaklarını da biliyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne olan güveni, her zaman siz değerli katılımcılarımızın burada olmasıyla tanıklık ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İş ve Kariyer Merkezi, çalışmalarıyla istihdam oranına katkı sağlıyor.” 
İş ve Kariyer Merkezi’nin görev ve sorumluluğun çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Vekili Uğur, “İş alanlarına göre alınacak personel sayısı belli,  müracaat sayısı da keza belli oldu. Siz gençlerimizin mücadelesi devam ediyor. Hiç kimse niye olmadı diye üzülmesin. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak 38 bini aşkın müracaat olduğunu biliyoruz. Biz İş ve Kariyer Merkezi olarak sadece şehir hastanesine değili, özel sektörde işlev gösteren birçok kuruma personel alımı için köprü görevi görüyoruz. Biz personel alımlarında yürüttüğümüz hassasiyetten dolayı birçok özel kuruluş mülakat süreçlerinin belediyemiz tarafından yürütülmesini istiyor” diye konuştu. 
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN