Başkan Gürkan Yerel Basınla Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Yerel Basın mensuplarıyla teravih Namazı sonrası bir araya gelerek hasbihal etti. Önemli Açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan' Hasar Tespit Çalışmaları Yeniden Yapılacak'

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Yerel Basın mensuplarıyla teravih Namazı sonrası bir araya gelerek hasbihal etti.

       Yerel Basının istek ve düşüncelerini dinleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Depremden dolayı ofisleri yıkılan basın mensuplarına’da geçmiş olsun diyerek yapılan çalışmaları ve Malatya’nın yeniden inşası için atılacak adımları basın mensuplarıyla istişare etti. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YENİDEN YAPILACAK

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’da hasar tespit çalışmalarının yeniden yapılacağını belirterek tespit öncesi kesinlikle vatandaşların söküm işlemlerini yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

       Başkan Gürkan” Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesinden gelen heyet ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teftiş heyetiyle 25 lokasyon ve 9 merkezde Yeniden bir inceleme süresi gerçekleştirilecek" dedi.

           6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da 2 defa hasar tespit çalışması gerçekleştirildi. Kent genelinde 132 bine yakın kotun yıkı/ağır/acil yıkılacak olduğu belirtilirken bu listeler de Muhtarlıklarda askıya çıkmıştı.

        Yapılacak incelemeler sonucunda daha önce verilen ağır/orta hasar raporların şeklinin 'Ağır hasarlı evler yani hafif hasarlıya dönecek veyahut da hasarsıza dönecek' şekilde bir anlama gelmesin. Benim buradaki düşüncem, milli servetimizin ve dişimizden tırnağımıza artırarak sahip olduğumuz mülk olarak evimizin heder olmaması. 

               Bu konuda yeniden bir inceleme süresi gerçekleştirilecek. Bu itiraz süresince gelen yeni teknik elemanlar daha detaylı bir inceleme fırsatı bulacaklar. O incelemenin sonucundaki rapora göre, yol haritamızı belirlememiz daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. “

Kaynak: malatyaderinhaber.com

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN