Başkan Adayı Taşkın'dan Battalgazi'yi Marka Haline Getirecek Projeler

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, ER TV ekranlarında 'Er Meydanı' programının konuğu oldu.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, ER TV ekranlarında yayınlanan “Er Meydanı” programına konuk oldu. Programda gazeteciler İsmail Demirci, Mahir Temur ve Fatih Avcı’nın sorularını yanıtlayan Taşkın, sosyal belediyecilikten turizme kadar Battalgazi’ye yapılacak projelerin detaylarını anlattı. 

Başkan Adayı Taşkın: “Önceliğimiz Sosyal Konutlar” 

Seçildikleri takdirde hizmet bayrağını bırakılan yerden üst çıtaya taşımak adına gayret içinde olacaklarını ve bırakılan bütün eserleri daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, “Battalgazi Belediye’mizin öncelikle sosyal konut projesi olacak. Osman Başkanımızın Şehit Fevzi Mahallesi’nde riskli alan ilan edilip başlatılan kentsel dönüşüm projesi vardı. Biz muhakkak aynı bölgede ikinci etabı zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz. Hanımınçiftliği, Beydağı, Çamurlu, Gelinciktepe bölgesinde bu anlamda çalışma yapabileceğimiz alanlar var mı gözden geçirip sosyal konut projelerini kesinlikle hayata geçireceğiz. Bölgemizde yaşanacak her türlü afet anında hizmet edebilecek gerekli koordinasyon, kriz ve yönetim merkezi yapacağız. 6 Şubat’ta bunun eksikliğini hissettik. Toplanma merkezi görevi görebilecek, riski ve krizi yönetme, mobilize olma, vatandaşı bilgilendirme kabiliyeti kazandırarak bu alanda büyük bir eksikliği gidermiş olacağız. Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi Projesi ile vatandaşın doğru bilgiye ulaşabilme hakkının sağlanması konusunda mobil merkezler kuracağız. Köy Konağı ve Muhtar Evi Projesi ile köylerimize sosyal canlılık getireceğiz. Bu mekanizmayı işlettiğimizde muhtarlık çok nezih bir merkezde hizmet verebilecek. Burada kütüphanemiz, internetimiz olacak. Düğün, nişan, mevlid, taziye evi olarak kullanılabilecek ve burada kurs merkezleri açılacak” dedi. 

Taşkın: “Battalgazi’yi Tanıtmamız Gerekiyor” 

Tescilli yapıların turizme kazandırılması için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Bayram Taşkın, “Tarihi yapılarımızı, mirasımızı korumak zorundayız. Arslantepe Sokağı’nı turizme kazandırmak amacıyla içerisinde müze, restoranın bulunduğu, yöresel ürünlerin, hediyelik eşyaların satıldığı bir yer haline getireceğiz. Battalgazi’yi tanıtmamız gerekiyor. Nikah Sarayı Projemiz ile sadece düğüne, nikaha mahsus değil, konferansların verilebildiği nezih, ferah bir alan oluşturacağız. Down +1 Kafe Projesi’nde herhangi bir ticari amaç güdülmeden down sendromlu çocuklarımızın yararlanması, hizmet edebilmeleri ve ailelerine yük olmadan kendi hizmetlerini kendilerinin alma ve öğretilerini kavratmaya, becerilerini geliştirmeye yönelik kendilerini özel hissedecekleri alanlar oluşturacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızla, müftülüğümüzle irtibat halinde olacak; inşa edilecek camilerde Battalgazi Belediye’mizin sunacağı katkı ile taziye evi kazandıracağız. Yazın sıcak, kışın soğuk, taziye sahibi ‘taziye çadırını nereye kuracağım, misafirleri nasıl bir mekanda ağırlayacağım’ gibi sorunlardan Battalgazili kardeşlerim kurtulacak” diye konuştu. 

“Battalgazi’miz Sosyal ve Kültürel Belediyeciliğin Başkenti Olacak” 

Yapamayacakları hiçbir vaatte bulunmadıklarını belirten AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Taşkın, “Depremden sonra yaşlılarımızın, büyüklerimizin çay içip sohbet edebilecekleri ve vakit geçirebilecekleri mekanlar neredeyse bitti. Uluçınarlar Sosyal Tesisi açarak bu ihtiyaca cevap vereceğiz. İspendere’deki tesisleri de işlevsel hale getireceğiz; kamp merkezi yapacağız. Önümüzdeki beş yılı Battalgazi’miz için sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında seferberlik ilan edeceğiz. Battalgazi’miz sosyal ve kültürel belediyeciliğin başkenti olacak. Bizim medeniyetimiz cam…

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN