Bakan Elvan'dan, Gaziantep - Mersin Arası Hızlı Demir Yolu Projesi Müjdesi

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'den Gaziantep'e kadar uzanan hızlı demir yolu projesinin tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini verdi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Gaziantep’te Servisçiler buluşması programına katılan Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül servis şoförleriyle bir araya geldi. 
ELVAN: GAZİANTEP BAŞTA OLMAK ÜZERE HATAY, ADANA VE MERSİN TÜRKİYE’NİN İKİNCİ MARMARA BÖLGESİ OLACAK 
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Gaziantep’in mevcut altyapısının daha da güçleneceğini vurgulayarak, “Şu anda Mersin’den Gaziantep’e kadar uzanan hızlı demir yolu projemiz devam ediyor. Altyapısı hemen hemen bitti. Üstyapısıda bitmek üzere. Dolayısıyla çok kolay bir şekilde Mersin limanına ulaşma imkanımız olacak. İkincisi ihalesini gerçektireceğimiz Amanos tüneliyle çok kısa sürede İskenderun limanına ulaşacağız. Biz Türkiye yüzyılında şöyle bir bölge göreceğiz. Gaziantep başta olmak üzere Hatay, Adana ve Mersin Türkiye’nin ikinci Marmara bölgesi olacak. Milyonlarca insanın istihdam edildiği insanların iş, aş diye bu bölgeye koşuşturduğu bir havza haline gelecek. Dolayısıyla Gaziantep’imiz önümüzdeki dönemde bu gerçekleştirilen altyapılarla birlikte çok daha güçlü konuma gelecek” açıklamasında bulundu. 
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KALKINMA İSTİYORSANIZ OLMAZSA OLMAZ KOŞULUMUZ GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİP OLMAMIZ GEREKİR”
Altyapının bölgeyi geliştirdiğine dair önemi belirten Elvan şunları da ekledi;  
“Gaziantep Türkiye’nin en önemli üretim üstlerinden bir tanesi. Ancak şunu da ifade etmeliyim; biz Gaziantep’in bulunduğu yerden memnun değiliz çünkü mevcut Gaziantep önümüzdeki dönemde Türkiye yüzyılında belki bu büyüklük kadar büyük bir Gaziantep olacak. Birleşmiş milletler Türkiye’de ki alt yapı yatırımlarına yönelik bir çalışma yapıyo. Bu bölünmüş yolların ülke kalkınmasına ne kadar etkisi olduğunu ortaya koyan bir çalışma. Bu çalışmada şu ortaya çıkıyor. Özellikle inşa edilen bölünmüş yolların o bölgeyi inanılmaz düzeyde kalkındırdığı, geliştirdiği ortaya çıkıyor. Alt yapı olmadan kalkınma olmaz. Altyapı olmadan büyüme olmaz. Altyapı olmadan refah olmaz. Sürdürebilir bir kalkınma istiyorsanız olmazsa olmaz koşulumuz güçlü bir altyapıya sahip olmamız gerekir” 
ŞAHİN: ENERJİ YATIRIMLARI ÇOK MÜHİM
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde ulaşımın önemine değinerek, planlamacılık en zor iştir. Şehir büyüyor. Şehirler vücutlara benzer. Sağlıklı büyümemiz lazım. İki şeyi akıtmamız lazım. Su rahat akmalı can damarı, ulaşım rahat akmalı. Bunları sağlamamız için enerji çok mühim” diye konuştu. 
Konuşmasının ardından Başkan Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak servisçiler özelinde ve kent genelinde yapılan tüm çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 
GÜL: SİZLERE HİZMET VERMEK BİZLER İÇİN BİR ŞEREF 
Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’te yapılan çalışmalara değinerek, “Sizlere hizmet etmek bizler için büyük bir şeref, çünkü biz sizlere hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. Özellikle Gaziantep’te çok işler yaptık ve bu işleri hala sürdürüyoruz” dedi. 
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, Gaziantep Büyükşehir Belediye’nin servisçilere yaptığı çalışmalardan söz ederek, “Fatma Şahin ile bizim için herşey değişti. Plakamız açıldı. Devirler açıldı. Biz servis esnafı olarak, vatandaş olarak baktığınız da Fatma Şahin’in Gaziantep’e yaptıklarınız için çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN