Ağbaba, Esnafa 7200 Prim Gün Vaadi İle İlgili Hatırlatma

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın seçimler öncesinde esnafa emeklilik şartı için verilen 7200 günlük prim açıklamasına dair göndermede bulundu.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın seçimler öncesinde esnafa emeklilik şartı için verilen 7200 günlük prim açıklamasına dair göndermede bulundu. Ağbaba’’ esnafımızın emeklilik şartı için ödemesi gereken 9000 prim gün şartının 7200 güne indirilmesi için bugün kanun teklifimizi veriyoruz. Eğer iktidar samimi ise daha fazla beklemeden kanun teklifimize destek verir, esnafımız ise emeklilik için daha fazla beklememiş olur’ ’dedi.
9000 prim gün şartının 7200 güne indirilmesi için teklifimizi bugün veriyoruz.
Yıllardır esnafımızın 9000 gün prim mağduriyetine son verilmesi için çağrıda bulunduk. Önerilerimizi dikkate almayan iktidar, seçim öncesinde esnafımızın emeklilik hakkı için ödemesi gereken prim gün sayısını 7200 güne çekileceğini açıkladı.
Bizde madem böyle bir müjde verildi gelin çok beklemeden esnafımızın yaşamış olduğu bu mağduriyete hemen son verelim diyoruz. Emeklilik hayali kuran esnafımızı daha fazla bekletmeye gerek yok. Meclis tatile girmeden vermiş olduğumuz kanun teklifi hemen desteklenirse, esnafımıza seçim meydanlarında Erdoğan’ın vermiş olduğu sözü yerine getirmesinde ne kadar samimi olduğunu da böylece anlamış oluruz.
Bu teklif iktidarın ne kadar samimi olduğunu gösterecek.
Teklifimiz hemen yasalaşırsa esnaflarımız 7200 prim günü ile emekli olabilecek. Bu da aynı zamanda 25 yıla denk gelen prim süresi 5 yıl daha azalarak 7200 güne inecek. Bu durumda emeklilik hayali kuran esnaflarımızın emeklilik hakkına erişmesini sağlayacak.EYT yasası ile emeklilik işlemleri halen devam ederken, gelin bu teklif ile de milyonlarca esnafımızın ve ailesinin yıllardır yaşadığı bu mağduriyete son verelim.
Seçim öncesi Erdoğan’ın seçim meydanlarında müjde diye verdiği sözlerin her birinin takipçisiyiz. Bu bakımdan 7200 gün prim müjdesinin de esnafımız adına takipçisi olmaya bu kanun teklifi ile devam ediyoruz. Bu teklif aynı zamanda iktidarın ne kadar samimi olup olmadığının da göstergesi olacaktır.

VELİ AĞBABA
MALATYA MİLLETVEKİLİ

 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN