2024'te 3 milyonun üzerinde Çinli turist bekliyoruz

Jolly Tur Yurtiçi Turlar Direktörü Kerem Gökçe, CRI Türk'te Özgür Özbakır'ın sunduğu 'Gün Ortası' programına konuk oldu ve Çin-Türkiye turizmindeki son durumu değerlendirdi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Gökçe’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“2022, TURİZM AÇISINDAN VERİMLİYDİ”

“2020 ve 2021’de dünyanın her tarafında insanlar, aslında o dönemde de gezdiler. Toplu gezmenin haricinde, Amerika’da ve Çin’de 300 ile 500 km arasındaki mesafeleri kendileri gezdiler ve keşfettiler. O dönemde bu iş, organizasyondan öte bireyselliğe dönmüştü. Türkiye, 2022 verileri açısından dünayda 3. sırada yer alıyor. Turist sayısı ve ekonomik getiri açısından verimli bir yıl oldu. Yasakların tamamen bitmesiyle beraber, insanlar eskisi gibi gezmeye başladılar.

“ÇİNLİ TURİSTLER KÜLTÜR GEZİLERİNİ TERCİH EDİYORLAR”

Çin ile olan turizmimizde, 2019’a kadar beş yıllık bir yatırım süreci vardı. Covid-19 nedeniyle bu durum, askıda kaldı. Çin’de uzun tatiller ve hükümet de bu tatilleri destekliyor. Çin, turizm açısından iyi bir pazar. Bu durum, diğer ülkeleri de ilgilendiriyor. Çinli turist grupları, on beş günlük tatilde buralara geliyorlar. Bunun bir kısmını Avrupa’da, bir kısmını Türkiye’de geçiriyorlar. İstanbul, Çanakkale, Ayvalık, Bergama, Kapadokya gibi bölgeler, Çinlilerin ilgisini çeken bölgeler. Çinli turistler, deniz tatilinden ziyade kültür turlarına ilgi duyuyorlar. Herhangi bir sıkıntı çıkmazsa, Çin ile ilgili turizm pazarının büyüyeceğini düşünüyorum. Altyapımız da buna hazırlıklı.

'2024'TE 3 BİNİN ÜZERİNDE ÇİNLİ TURİST BEKLİYORUZ'

2024 yılından itibaren Çinli turistlerin daha yoğun gelmesini bekliyoruz. Bu durum Türk Hava Yolları’nın koyacağı uçak seferlerine de bağlı. Ben yıllık 3 milyonun üzerinde Çinli turist bekliyorum. Herhangi bir sorun çıkmadığı zamanda üzerine koya koya rakamlar daha yukarı çıkacaktır. Çin pazarı şöyle; 3 milyon ise yüzde yüz büyür 6 milyon olur. Bu şekilde arta arta gider.”

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN