Deprem Hasarlarının Tarım Üzerindeki Etkileri ve Çözüm Önerileri
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, DSİ'de düzenlenen istişare toplantısında sulama sezonu öncesi Malatya'daki barajlardaki doluluk oranları, baraj rehabilitasyon projeleri, sulama ücretleri, yeni ihale, hibe ve destekleri enine boyuna masaya yatırdı.
[14:07, 18.05.2025] MEHMET GÖNCÜ İNANÇ HANIMIN BASIN DANIŞMANI: Sulama suyu noktasında deprem hasarları bütçesinin 6 milyar 539 milyon olduğunu açıklayan Milletvekili Ölmeztoprak, Yoncalı Barajı projesinin 7 milyarın üzerinde bir bütçe ile tamamlandığını ve 2027 yılı sulama sezonuna yetişeceğini söyledi. Kurşunlu Göleti’nin de 2026 sezonunda sulamaya açılacağı müjdesini verdi.
Devlet Su İşleri Malatya Bölge Müdürlüğünde bürokratlar, sulama birlik başkanları ve muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, sulama sezonu öncesi herhangi bir sorun ile karşılaşılmaması, sorunların minimize edilmesi için istişare toplantısı düzenledi.
6 Şubat depremleri sonrası 2023 yılı sulama sezonunun yüzde 50 hibe ile giderildiğini hatırlatan Ölmeztoprak, deprem hasarları bütçesinin 6 milyar 539 milyon olduğunu açıkladı.
2,5 milyar bedelle Malatya’nın içme suyu ihalesinin yapıldığını da açıklayan Milletvekili Ölmeztoprak, bunun sonuçlarının bu sezondan itibaren hissedilmeye başlanacağını kaydetti.
Depremden zarar gören Sultansuyu Baraj projesinde su tutulması, su oranının yükseltilmesi ve baraj rehabilitasyonu inşaat işinin aynı anda yapılması için dünyada örneği olmayan bir çalışmaya imza atıldığını kaydeden Ölmeztoprak, inşaat devam ederken aynı zamanda sulama sezonunda Sultansuyu Barajı’ndan faydalanılabileceğini vurguladı.
Yoncalı Barajı ile ilgili de açıklamaları vardı Milletvekili Ölmeztoprak’ın. 7 milyarın üzerinde bir bütçe ile projenin tamamlandığını ve 2027 yılı sulama sezonuna yetişeceğini söyledi. “Yoncalı Sulama Göleti ile birlikte 23 mahalle, 17 bini aşkın hektar arazi suya kavuşacak” dedi.
Kurşunlu Göleti’nin de 2026 sezonunda sulamaya açılacağını açıklayan Ölmeztoprak, sulama ücretlerinde de indirime gidileceği mesajını verdi.
Çat Barajı’nda yüzde 7 ila 10 arasında bir doluluk oranı olduğunu ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak Çevre Komisyonu üyesi olması hasebiyle de, sulama sezonu öncesi sorunları en aza indirmek için daha bir hassasiyet ile mücadele ettiğini söyledi.
[14:11, 18.05.2025] +90 552 754 65 44: Geçmiş Dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Tüfenkci, mesajında 19 Mayıs 1919’un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu anlamlı günün gençlere armağan edilmesinin büyük bir vizyonun ürünü olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, şu ifadelere yer verdi:
“19 Mayıs, milletimizin yeniden dirilişinin ve bağımsızlığa olan inancının sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesi, bugün bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye idealimizin temel taşlarından biri olmuştur. Bu kutlu mücadeleyi geleceğe taşıyacak olan ise gençlerimizdir.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz tamdır. Eğitimden bilime, sanattan spora her alanda ülkemizi daha da ileriye taşıyacak olan gençlerimizin daima yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin azmi ve enerjisiyle Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz.”
Bülent Tüfenkci, mesajının sonunda tüm gençlerin ve milletin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.