Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

577 yılında idam edilen imparatorun kayıp mezarı bulundu

Arkeologların, Çin’in Shaanxi Eyaleti’nde bulunan Xianyang şehri yakınlarında keşfettikleri mezar, bu zamana kadar sadece tarih kayıtlarında yer alan, Kuzey Zhou hanedanının ilk siyasi güç mücadelesini kanıtladı.

Bölgenin En Kapsamlı Ve Modern Kütüphanesi Malatya’da Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yapımı tamamlanan Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Güder Depremzede Çocukların Eğlencesine Ortak Oldu

Battalgazi Belediyesi tarafından konteyner kentte çocuklara yönelik düzenlediği şenlikler devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda Yüzde 100 Başarı

Battalgazi Belediyesi tarafından açılan resim kursuna katılan öğrenciler yüzde 100 başarı sağlayarak kursiyerlerden tamamı üniversitede eğitim görmeye hak kazandılar.

Battalgazi Belediyesi’nden Hareketlilik Haftası Etkinliği

23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Spor ve Hareketlilik Haftası kapsamında Battalgazi Belediyesi tarafından sportif faaliyetlerin yer aldığı etkinlik düzenlendi. Gençler ve çocukların spor yapıp keyifli vakit geçirdiği programa Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de katıldı.

2023 Yılı Fırat Turu Destek Programı Başlatıldı

“Fırat Turu” ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’yi Keşfetmenin Tam Zamanı

Büyükşehir Belediyesi'nden Gençlere 'Film İzletisi ve Analiz' Programı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın, Aile, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'ndeki öğrencilere, 'Film İzletisi ve Analiz' programı düzenlendi.

Kepez’in Araba Müzesi, Otomobil Festivali İle Açıldı

Kepez Belediyesi’nin eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürdüğü Antalya Araba Müzesi, Antalya Otomobil Festivali ile kapılarını otomobil severlere açtı.

Battalgazi'de Çocuk Şenliği

Çocukların eğlenceli anlarına AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak da ortak oldu.

10 bin yıllık eski çay ormanları UNESCO listesine alındı

Yunnan eyaletinin Pu’er şehrine bağlı Jingmai Dağı’ndaki eski çay ormanlarına ilişkin kültürel manzara, dün akşam Suudi Araistan’ın Riyad kentinde düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Komitesi’nin 45. kurulunda Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edildi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Öğrencilerinden YKS Başarısısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın, Aile, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’ndeki öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) büyük başarı elde ettiler.

TikTok Shop, 200 bin şirketle ABD’de kullanıma sunuldu

Dünyanın en popüler sosyal medya kanallarından TikTok’un alışveriş odaklı TikTok Shop uygulaması ABD’de hizmete girdi.

Evcil Hayvan Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor

Evcil hayvan ürünleri sektörü, küresel olarak son yıllarda büyük bir büyüme gösteriyor. Bu büyümeden pay almayı hedefleyen ülkelerden biri olan Türkiye, yerli üretim ve ihracatı artırmaya yönelik adımlar atıyor.

Strese Son Veren Değişim Şenliği 8-9-10 Eylül 2023

Dünya Değişim Akademisi tarafından her iki ayda bir gerçekleştirilen Değişim Şenliği 8-9-10 Eylül 2023 tarihlerinde tüm dünyaya CANLI ONLINE şekilde sunuluyor.

Sanatçılardan Konteyner Kente Ziyaret

6 Şubat tarihinde ki depremlerde büyük hasar alan Malatya'ya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde oluşturulan ekiplerin ziyaretleri sürüyor.

Büyüklere Vefa

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olarak faaliyete açılan Vefa Konağı, depremlerden sonra yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı.

Gündüzbey ve Çırmıhtı'da koruma amaçlı imar planı hazırlanacak

Gündüzbey ile Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesinde yer alan, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bakanlıkça tescillenen ve depremde yıkılan veya ağır hasar gören evlerin ihyasının sağlanması için mahallinde incelemelerde bulunuldu.

Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Üretime Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ndeki üretim tüm hızıyla devam ediyor. Kadınların el emeğiyle yapılan ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Battalgazi Belediyesi Yeşilçam Sosyal Tesisine Vatandaştan Tam Not

Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yeşilçam Sosyal Tesisleri, zengin yemek menüsü ve kaliteli hizmetleriyle vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Toplam 873 haber.