Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İlmek İlmek Kadın Buluşması Projesine Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan’ın öncülüğünde başlatılan ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın da destekleriyle gerçekleştirilen ‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ projesine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

İlmek İlmek İlmek Kadın Buluşması Projesi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan’ın öncülüğünde ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın da destekleriyle ‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ programı Malatya Park AVM ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezindeki (MABESEM) etkinliklerle başladı.

Başkan Büyükkılıç, İslam Tarihçisi Köksal’ın Konu Edildiği Panele Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Kayserili İslam tarihi yazarı, şair ve mutasavvıf ‘Mustafa Asım Köksal’ın Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği’ konulu panele katıldı.

Ankara Miras Kültür Elçileri Programı Vekam’da Tanıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Ankara’nın tarihine ışık tutan eserleri ayağa kaldırmak ve kent turizmini canlandırmak için gerçekleştirilen çalışmaları tanıtmaya devam ediyor.

Şair Zeynal Kırnık 20 Kasım’da imza günü düzenliyor

Edebiyata gönül vermiş, şiir ve şuur adamı Malatyalı Şair Zeynal Kırnık 20 Kasım Pazartesi saat 13:30 da Kültür Sanat sokağında Fidan Kitap Kahve’de şiir severlerle buluşuyor.

Çin Uluslararası Tarım Fuarı, 30 binden fazla alıcıyı buluşturdu

Çin 20’nci Uluslararası Tarım Fuarı, 9 Kasım Perşembe günü ülkenin doğu eyaletlerinden Shandong'un Qingdao kentinde başladı. Fuara sayısı 30 bini aşan yerli ve yabancı alıcı katılıyor.

Dünyaca Ünlü Yazardan 92. Kitap: İrade Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 92 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, heyecanla beklenen yeni kitabı “İrade Psikolojisi” raflardaki yerini aldı.

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'ndeki Kurslara Yoğun İlgi

Başkan Çınar' 250'ye Yakın Kursiyerimize Farklı Alanlarda Eğitim Veriyoruz'

Büyükşehir, İyilik Örün Projesi İle İkinci Kez Gönüllere Dokunuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından geçen yıl hayata geçirilen, ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ projesinin ikincisi başladı.

Tarihi Kentler Birliği’nden Ankara Büyükşehir Belediyesine Ödül

Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan projelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Başkentin UNESCO Dünya Mirası Alanları Kitap Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin turizm potansiyeline sahip alanlarını günyüzüne çıkarmak ve tarihi yapılarını günyüzüne çıkarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Antalya Kütüphanesi İlk Ödülünü Aldı

Kepez Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100.yılında kitapseverlere kapılarını araladığı Antalya Kütüphanesi, ATSO’nun 100. Yıl Kültür-Sanat ödülüne layık görüldü.

Shanghai, 940 bölge merkezi, 551 Ar-Ge merkezine ev sahipliği yapıyor

2023 Uluslararası İş Liderleri Danışma Konseyi’nin basın toplantısına göre, Shanghai’de şu anda çok uluslu şirketlerin 940 bölgesel merkezi ve 551 yabancı fonlu araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamalarına sayılı günler kaldı. Milli Mücadelenin köklü hatırasını yaşatmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı Malatya’da da 100 etkinlik programıyla kutlanıyor.

Tarihi Kentler Birliği'nden Başkan Güder'in Projesine Ödül

Eski Malatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliği'nden 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'ndan ödül

577 yılında idam edilen imparatorun kayıp mezarı bulundu

Arkeologların, Çin’in Shaanxi Eyaleti’nde bulunan Xianyang şehri yakınlarında keşfettikleri mezar, bu zamana kadar sadece tarih kayıtlarında yer alan, Kuzey Zhou hanedanının ilk siyasi güç mücadelesini kanıtladı.

Bölgenin En Kapsamlı Ve Modern Kütüphanesi Malatya’da Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yapımı tamamlanan Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Güder Depremzede Çocukların Eğlencesine Ortak Oldu

Battalgazi Belediyesi tarafından konteyner kentte çocuklara yönelik düzenlediği şenlikler devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda Yüzde 100 Başarı

Battalgazi Belediyesi tarafından açılan resim kursuna katılan öğrenciler yüzde 100 başarı sağlayarak kursiyerlerden tamamı üniversitede eğitim görmeye hak kazandılar.

Toplam 869 haber.