Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kasım Ayında Malatya Havalimanı’nda 61.042 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Kasım ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Çin, 100 milyon tonluk rezervi olan petrol sahası keşfetti

PetroChina’nın bir şubesi olan Changqing Oilfield (Changqing petrol sahası) kuzeybatı eyaleti Gansu’nun Huanxian ilçesine bağlı Hongde’de 100 milyon tonu aşkın jeolojik rezerve sahip, iyi korunmuş ve kapsamlı bir petrol sahası keşfetti.

Sadıkoğlu: 'Yeni Teşvikler Çıkarılmalı'

' İhracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması için ihracatçı firmalarımız için yeni teşvikler çıkarılmalı'

Çin, edebi eser ihracatı 16 bin sınırını aştı

Çin’in internet edebiyatı, transmigrasyon, romantizm ve süper güçlerle ilgili öykülerle giderek daha fazla küresel okuyucunun ilgisini çekiyor.

Çinli internet şirketlerinin 10 aylık geliri, 1.4 trilyon yuana ulaştı

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, ülkedeki internet çalışmalarının gelirinin ocak-ekim aylarında hızla yükseldiğini, toplam kâr hacminin iki haneli artış kaydettiğini, sektörün genel olarak hızlı büyüme eğilimini sürdürdüğünü gösteriyor.

Halk Kart Uygulamasından Kasım’da 9 Bin 700 Kişi Yararlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Kasım ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

Çinli üretici, İngiltere’de otomobil fabrikası kurmaya hazırlanıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, İngiltere’nin bir Çinli otomobil üreticisini ülkesinde fabrika kurmaya teşvik etme çabaları hakkında yapılan haberi değerlendirdi.

İnşaat 6 Aydır Pozitif Konumda Seyrediyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ekim Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çin, 6 ülke için vizeleri kaldırdı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çinli ve yabancı vatandaşların gidiş ve gelişlerine kolaylık sağlamak, yüksek kaliteli kalkınmaya ve üst düzeyde dışa açılmaya hizmet etmek amacıyla vize muafiyeti politikasının kapsamını genişletmeyi kararlaştırdıklarını açıkladı.

Çin’de kurulan yabancı şirket sayısı, 41 bin 947’ye çıktı

Çin Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 10 ayında Çin’de yeni kurulan yabancı sermayeli işletmelerin sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,1 artarak 41 bin 947’ye ulaştığını açıkladı.

Mobilya Sektörü Küresel Varlığını Güçlendiriyor

Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu, Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği koordinasyonunda, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Orta Anadolu Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin katılımı ile 20-24 Kasım 2023 tarihlerinde Moskova’da Mebel 2023 Fuarına ortak info stant organizasyonu gerçekleştiriyor.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde pamuk hasadı 5 milyon tona çıktı

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Tarım ve Köy İşleri Dairesi’nden verilen bilgiye göre, bu yıl Xinjiang’daki pamuk hasat işlemlerinin yüzde 99’u tamamlandı.

Çinli şirketlerin yurt dışı yatırımları 736 milyar yuanı aştı

Çin’in ocak-ekim döneminde finansal olmayan doğrudan dış yatırımının yıllık bazda yüzde 17,3 arttığı açıklandı.

Ekim'de Malatya Havalimanı'ndan 59.374 Yolcuya Hizmet

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2023 yılı Ekim ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Çin ekonomisinin 10 aylık performansı açıklandı

Çin ekonomisinin ekimde büyüme eğiliminin devam ettiği, ekonomi işleyişinin genel istikrarını koruduğu açıklandı.

TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulundan MTB'ye Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Malatya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Abdurrahman Baydemir ve beraberindeki icra kurulu üyelerinden oluşan heyet Malatya Ticaret Borsası'na ziyarette bulundu.

Kasım İndirimlerinde Bu Şikayetlere Dikkat!

Her ülkede milyarlarca dolarlık alışveriş yapılmasına neden olan ve Türkiye’de de büyük bir ilgiyle karşılanan Kasım indirimleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Tekstil Sektörünün Hedefi Sıfır Karbon Ayak İzi

Türkiye’nin ihracatta en katma değerli sektörleri arasında yer alan tekstil sektörü Ege Bölgesi’nde sürdürülebilir ihracatın artması için çalışmalarını hızlandırdı.

Çiftçiye Bir Destek Daha!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Türkiye Petrolleri (TP) iş birliğinde, 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı ve Gaziantep Çiftçi Kart Mobil Uygulamasını kullanan yaklaşık 40 bin çiftçi, TÜRKVET’e kayıtlı 18 bin hayvan işletmecisi ve AKS’ye kayıtlı bine yakın arıcılık işletmesi TP bayilerinden aldığı yakıtta yüzde 6 indirimden yararlanacak. Yaklaşık 60 bin üretici bu indirimden yararlanmış olacak.

Toplam 1358 haber.