Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Milas Yağlı Zeytini AB Tescili Aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Milas yağlı zeytini Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.

Ağustos Ayında Malatya Havalimanı'nda 68.205 Yolcuya Hizmet

Ağustos ayında Malatya Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 430, dış hatlarda 2 olmak üzere toplamda 432'ye ulaştı.

Kuru İncirde İhracat Hedefi 300 Milyon Dolar

Cennet meyvesi kuru incirde yeni sezona başlama heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirde 2023 rekoltesinin 2022 yılı seviyelerinde olacağı öngörüldü.

Malatya TSO'da' Yerinde Dönüşüm' Toplantısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, MTSO Meclis Başkanı Hakan Er, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Ahmet Şahin'in katılımıyla 'Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı' düzenlendi.

EİB’nin ihracatı ağustos ayında 1,5 milyar doları aştı

Ege İhracatçı Birlikleri’nin ağustos ayı ihracatı 1 milyar 522 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. 2022 yılı ağustos ayında 1 milyar 531 milyon dolarlık ihracata imza atan EİB’nin ihracatı yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

Başkan Sadıkoğlu: Yer Tahsisi Sorun Ve Sorumlulukları Bitirmiyor

Yeni Kuyumcular Çarşısı’nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın çarşıyı yapılandırmak için ciddi bir maddi yükün altına girdiğine, bazı taleplerin ise göz ardı edildiğine dikkat çekerek ‘Esnafa yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor. Bu alanları en iyi hale getirmek için destek olunmalı’ dedi

Çin’de vadeli işlem piyasası 949 milyon lota ulaştı

Çin Vadeli İşlemler Birliği tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki vadeli işlemler piyasası ağustos ayında büyümeye devam etti.

Çin, 2023'te 16 e-ticaret üssü daha kuracak

Çin Ticaret Bakanlığı, bu yıl elektronik ticaret ulusal merkez listesine 16 e-ticaret parkı daha ekleneceğini açıkladı.

Sadıkoğlu Nakit Sıkıntısı Domino Etkisiyle Tüm Piyasayı Etkiliyor

Malatya'ya yeni atanan Halk Bankası Malatya Bölge Müdürü Recep Türközü ve Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü Hakkı Şener Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Elazığ Belediyesi ile HİZMET-İŞ Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Malatya'da esnaf ve ustaları için konteyner kent

Malatya’da küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren mobilyacı, ağaç sanatkarları ve tamirci esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için 3 ayrı esnaf ve sanatkar odasının işbirliği ile yaptırılan 440 konteynerin alt yapı çalışmaları sürüyor.

Çin Kalkınma Bankası, Afrikalı KOBİ’lere 400 milyon dolar kredi verecek

Çin Kalkınma Bankası ile Afrika İthalat-İhracat Bankası, Kahire’de Afrikalı KOBİ’ler için 400 milyon dolar değerinde özel bir kredi anlaşması imzaladı.

Esenlik Ticari Direktörü Ömür Yoldaş'tan Esenlik Marketlere Ziyaret

Esenlik Ticari Direktörü Ömür YOLDAŞ ve Dış Birimler Koordinatörü Eyüp Mustafa ALKAN Büyük indirimler ile yeni hizmete açılan Fahri Kayahan ve Samanköy Konteyner Kent Şubelerini ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundular.

Çin’in Afrika ülkeleriyle ticareti 156,4 milyar dolara ulaştı

Afrika’nın 18 ülkesinden ithal ettiği ürünlerin yüzde 98’inin üzerinden alınması gereken gümrük vergilerini 2022’de iptal etmesine karşın, ihraç ettiği ürünler işlenmiş ürünler olan Çin, Afrika ile alışverişinde dış ticaret fazlası vermeye devam ediyor.

TOKİ Güvenlik Hizmetini Malatya Firmalarından Almalı

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, 'Şehrimizde TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının güvenlik işlerinin il dışından firmalara verilmesi Malatya'daki güvenlik şirketlerine yeni bir deprem etkisi yaratmıştır.

Çin’de bankaların 6 aylık kârı 1 trilyon 300 milyar yuana ulaştı

Çin’de yılın ilk yarısında ticari bankaların kaydettiği net kârların yıllık bazda yüzde 2,6 artışla 1 trilyon 300 milyar yuana ulaştığı bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Ekmek Fiyatlarında İndirime Gitti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri’nde (HAYDİ) satışı yapılan ekmeklerin fiyatında indirime gidildi.

Çin’de hizmet sektörünün büyüklüğü 33 trilyon yuana ulaştı

Çin’de yılın ilk yarısında hizmet sektöründe gerçekleştirilen katma değerin yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 33 trilyon yuana ulaştığı bildirildi.

Başkan Sadıkoğlu: Faizsiz Kredi Ve Hibe Desteği Bekliyoruz

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’daki deprem hasarının görünenden daha fazla olduğunu belirtip, finans desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Toplam 1358 haber.