Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya’nın Çarşı Kültürünü Bozmayalım

Malatya Emlakçılar Odamız tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif Programına katılan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Emlakçılar dahil 6 esnaf grubumuz KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor.

Keskin’den Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’a Teşekkür

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depreminin yıldönümünde esnaf gezisi sırasında Ankara Çarşında talep edilen yaklaşık 150 klimayı kendi imkanları ile temin ederek yollayacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederek, “Bir devlet adamı olarak kendilerini Malatya’dan birisi görerek yaralarımızı sarmaya, ayakta durmamıza katkı ve destek sunmaya devam ediyor.” dedi.

Ocak Ayında Malatya Havalimanı’nda 63.037 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Ocak ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Türk organik sektörünün yeni ihracat hedefi 2 milyar dolar

Kuru, taze ve dondurulmuş meyveler ve pamuk başta olmak üzere 268 farklı üründe 1,6 milyon ton organik üretim gerçekleştiren Türkiye, bu ürünlerin ihracatından elde ettiği döviz gelirinde 1 milyar doları aştı.

Malatya Emniyet Müdürü, TSO Meclisinin konuğu oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi 2024 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Malatya TSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısına Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’da katılım sağladı.

Finansal Sadakatsizlik

Ekonomide işlerin yolunda gitmemesi ilişkileri de derinden etkiliyor. Finansal gerilemenin ikili ilişkilere yansıması beraberinde tahammülün azalmasını ve aşkların sona ermesini getiriyor.

Güneş Enerjisi Santrali açılıyor! İstanbul’un en büyüklerinden biri olacak

Eyüpsultan Belediyesi'nde Başkan Deniz Köken’in göreve başladıktan sonra 58 ayda bölgeye kazandırdığı 90 eser, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor.

Sadıkoğlu' Dönüşüme Değil, Zamansız ve Plansız Yıkıma Karşıyız'

Kışla Caddesi için verilen yıkım kararı konusunda esnaf ile istişarelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Dönüşüme değil, zamansız yıkıma karşıyız' dedi.

Kadın İstihdamı Yüzde 18’den Yüzde 24’e Çıktı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 4. toplantısını bu kez Mersin’deki kadın örgütlerinin temsilcileri ile gerçekleştirdi.

Keskin Kışla Caddesindeki Esnafa Yeni Yer Oluşturulmadan, Yıkım Yapılmasın

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflar için şehir merkezinde faaliyet gösterebilecekleri bir alan belirlenmeden ve alt yapısı tamamlanmadan Kışla Caddesinin yıkılmasının durdurulması gerektiğini belirterek, “Kış zamanı, durup duruş şimdi mi yıkım akıllarına geldi?” sorusunu yöneltti.

Başkan Şarlak, İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 2022 yılı ihracat rakamlarını değerlendirerek “Bir önceki yıla göre yüzde 32.9’luk artış Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur emeği geçen herkese teşekkür” ediyoruz dedi.

Ege Bölgesi’nden Kuru Meyve İhracatı 1 Milyar Dolara Koşuyor

Türkiye’yi ihracatla tanıştıran, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirde üretim ve ihracatta dünya lideri olan kuru meyve sektörü 2023 yılında 1,6 milyar dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Türk kuru meyve sektörü 2024 yılı için 1,8 milyar dolar ihracat hedefi belirledi.

Evsel Atıklardan 1 Yılda 29 Milyon 119 Bin 874 Kw/H Elektrik Üretti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü, Orduzu Mahallesi ve Kapıkaya Mevkiinde bulunan Katı Atık Depolama Alanlarında evsel atıklardan elektrik enerjisi üretiyor.

Türk EximBank Malatya TSO’ya hizmet ofisi açacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun uzun zamandır yapmış olduğu girişim olumlu sonuç verdi. Türk EximBank Malatya TSO bünyesinde hizmet ofisi açacak.

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Yeni Dünya pazarında büyümek istiyor

İnsanlığın üç öğün protein ihtiyacını karşılamak için var gücüyle çalışan Türk su ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü, ihracatta Amerika pazarında büyümeyi hedefliyor.

Almanların Tercihi Türk Konfeksiyon Ürünleri

Dünya ekonomisindeki resesyon, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve düşük döviz kuru nedeniyle sancılı bir süreçten geçen, 2023 yılında ihracatta yüzde 9 kan kaybı yaşayan Türk moda endüstrisi, ihracattaki düşüşü durdurmak için 2024 yılında pazarlama atağını en güçlü pazarı Almanya’dan başlatıyor.

İnşaat Faaliyetleri Yavaşladı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Aralık Ayı Raporu’nu açıkladı.

Kentin Eski Çöpleri Elektrik Olarak Geri Dönüyor

Mersin’i daha temiz ve yaşanılabilir bir kent haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında toplanan evsel nitelikli katı atıklardan 85 bin hanenin aydınlatma enerjisine eş değer elektrik üretti.

Aralık'ta Malatya Havalimanı'nda 53.636 Yolcuya Hizmet

Malatya Havalimanı'nda aralık ayında,iç hat yolcu trafiği53.491, dış hat yolcu trafiği 145 oldu. Böylece aralıktatoplam53.636yolcuyahizmet verildi.

Toplam 1358 haber.