Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Prof. Dr. Orhan Kural Anısına Kısa Film Yarışması

Daha sağlıklı bir toplum ve temiz bir çevre adına uzun yıllar çalışmalar yapan; 2020 yılında kovid salgını sırasında vefat eden Prof. Dr. Orhan Kural anısına Sarıay Derneği tarafından bir kısa film yarışması organize edildi.

Erkin Koray Kütüphanesi Kapılarını Açıyor

Kepez Belediyesi’nin Özgürlük Mahallesi’ndeki Erkin Koray Kütüphanesi 25 Aralık Pazartesi günü 11.00’da kapılarını kitapseverlere açıyor.  

AR-GE genç projecilere kapılarını açtı

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi AR-GE Bölümü, genç zekaları geleceğe hazırlayacak

Antika Pazarı Mersinlilerden Yoğun İlgi Görmeye Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde ‘Anılarda Emek Var’ sloganıyla kurulan Antika Pazarı antikaseverlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Berna Türemen Kedi Sanat Evi 1 Yaşında

Türkiye’de alanında bir ilk olan "Berna Türemen Kedi Sanat Evi" açılışının 1. yılını Başkan Büyükerşen’in katıldığı etkinlikle kutladı.

Battalgazi Belediyesi'nden Duygulandıran Program

Battalgazi Belediyesi tarafından İslam coğrafyası ve Filistin'de yaşanan dramın anlatıldığı 'Mazlum Coğrafya ve Filistin' konulu program gerçekleştirildi.

100.Yıl Kent Parkı Bölgeye Nefes Aldıracak

Büyükşehir Belediyesi 100.Yıl Kent Parkı Bölgeye Nefes Aldıracak

Vize Haftasında Çorbalar Başkan Güder’den

Üniversitede vize sınavına girecek öğrencilerin içi Battalgazi Belediyesi’nin çorba ikramıyla ısınıyor. Battalgazi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği sıcak çorba ikramı bu yıl da devam ediyor.

Aşık Veysel İstiklal Üniversitesi’nde Düzenlenen Programla Anıldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümleri ile Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, “Sazıyla Sözüyle Kültürümüzde Aşık Veysel” konulu anma etkinliği düzenledi.

Türkiye Yoga Asana Yarışması’nda Sporcular Tarih Yazdı!

Ulus Yoga Federasyonu (ULUYOF) tarafından düzenlenen Türkiye Yoga Asana Yarışması, 3 Aralık 2023 Pazar günü saat 15.30’da İstanbul’da çok geniş bir katılımla gerçekleşti.

İlmek İlmek Kadın Buluşması Projesine Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan’ın öncülüğünde başlatılan ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın da destekleriyle gerçekleştirilen ‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ projesine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

İlmek İlmek İlmek Kadın Buluşması Projesi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan’ın öncülüğünde ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın da destekleriyle ‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ programı Malatya Park AVM ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezindeki (MABESEM) etkinliklerle başladı.

Başkan Büyükkılıç, İslam Tarihçisi Köksal’ın Konu Edildiği Panele Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Kayserili İslam tarihi yazarı, şair ve mutasavvıf ‘Mustafa Asım Köksal’ın Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği’ konulu panele katıldı.

Ankara Miras Kültür Elçileri Programı Vekam’da Tanıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Ankara’nın tarihine ışık tutan eserleri ayağa kaldırmak ve kent turizmini canlandırmak için gerçekleştirilen çalışmaları tanıtmaya devam ediyor.

Şair Zeynal Kırnık 20 Kasım’da imza günü düzenliyor

Edebiyata gönül vermiş, şiir ve şuur adamı Malatyalı Şair Zeynal Kırnık 20 Kasım Pazartesi saat 13:30 da Kültür Sanat sokağında Fidan Kitap Kahve’de şiir severlerle buluşuyor.

Çin Uluslararası Tarım Fuarı, 30 binden fazla alıcıyı buluşturdu

Çin 20’nci Uluslararası Tarım Fuarı, 9 Kasım Perşembe günü ülkenin doğu eyaletlerinden Shandong'un Qingdao kentinde başladı. Fuara sayısı 30 bini aşan yerli ve yabancı alıcı katılıyor.

Dünyaca Ünlü Yazardan 92. Kitap: İrade Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 92 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, heyecanla beklenen yeni kitabı “İrade Psikolojisi” raflardaki yerini aldı.

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'ndeki Kurslara Yoğun İlgi

Başkan Çınar' 250'ye Yakın Kursiyerimize Farklı Alanlarda Eğitim Veriyoruz'

Büyükşehir, İyilik Örün Projesi İle İkinci Kez Gönüllere Dokunuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından geçen yıl hayata geçirilen, ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ projesinin ikincisi başladı.

Toplam 879 haber.