Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Doğu Anadolu 6. Erzurum Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, yoğun bir ilgiyle kapılarını kitap dostlarına açtı.

Mamak’a Gençlik, Çocuk Ve Aile Danışmalık Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığını önceleyen psikolojik ve danışmanlık hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Sivas'ın Köklü Tarihini Keşfedin

Başkan Bakar, “Sivas’ta gezip görülmesi gereken müzeler sizleri gezerken geçmişe yolculuğa çıkaracak konumdadır. Müzelerimizle Sivas'ın Köklü Tarihini Keşfedin. Müzeler haftası kutlu olsun.” dedi.

Yeşilyurt’taki Müzik Kursları Yoğun İlgi Görüyor

Çocuk ve gençleri kültürel aktivitelere yönlendirmek ve becerilerini gün yüzüne çıkarmak için Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından başlatılan bağlama ve piyano kursu büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Damla Gönüllük Hareketi Projesi Kapsamında Etkinlikler Düzenlendi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile “Damla Gönüllülük Hareketi” projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

32 Bin Öğrenciye Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, doğal kaynakların verimli kullanılması ve atık miktarının azaltılmasının önemini öğrencilere anlatıp, bilinçli ve duyarlı bir şekilde geleceğe hazırlanmalarına destek vermek amacıyla başlattığı “Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ Eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Münazaralar Geleceğe Dönük Bir Medeniyet Projesidir

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, öğrenciler arasındaki münazara kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak hedefiyle düzenlenen Yeşilyurt 3.Geleneksel Liseler arası Münazara Yarışmasının finali büyük bir heyecana sahne oldu.

18 Mayıs'ta Gençlik Şöleni Gripin Malatyalılarla Buluşuyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yerel seçimler öncesi gençlere verdiği sözü tutuyor. 18 Mayıs'ta Büyükşehir belediye binası arkasında gerçekleştirilecek konserde Türkiye'nin tanınmış gruplarından Gripin Malatyalılarla buluşacak.

Gaziantep’teki 2. Uluslararası Aile Sempozyumu Sona Erdi

Gaziantep’te, aile yapısının temellerini güçlendirmek ve küresel tehditlere karşı aileyi korumak amacıyla düzenlenen 2’nci Uluslararası Aile Sempozyumu sona erdi.

Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Temiz enerjinin başkenti İzmir’de WENERGY EXPO-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, ikinci kez kapılarını açtı.

Gaziantep Türkiye’nin Coğrafi İşaret Konusundaki Örnek Şehri

Gaziantep’in yöreye ait ürünlerine coğrafi işaretle tanıştırmasının faydalarından biri de kadın istihdamına bulunduğu katkı.

Peynirli Ekmek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Aldı

“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillenmiştir. Arapgir’imize hayırlı olsun.

Siyasette Yenilik Ödülü Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin Ve Ankara’ya Verildi

Merkezi Viyana’da bulunan Siyasette Yenilik Enstitü’sünün demokrasi alanındaki “Siyasette Yenilik” ödülüne bu yıl Türkiye’den Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin layık görüldü.

Gaziantep’te İstihdamı, Katma Değeri Ve Çevre Sağlığını Bir Arada Sunan Proje!

Gaziantep’te kırsal alanda hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelere, keçe yapımı öğretilerek hem küçükbaş hayvanlardan elde edilen yüne katma değer kazandırılıyor hem kadın çiftçilerin istihdam oranı artırılıyor hem de koyun ve keçi yünü yakımının önüne geçilerek çevreye verilen zarar engelleniyor.

Nobel Barış Ödülü Adayı Dünyaca Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 94 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü adayı Akif Manaf’ın, “Barış Psikolojisi” kitabı Türkçe ve İngilizce baskılarından sonra şimdi de Almanca olarak yayınlandı.

Senfoni Orkestrası’ndan Görkemli Konser

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası birbirinden güzel konserler vermeye devam ediyor.

Ressam Mehmet Bal, Tadeka’da Düzenlenen Programda Anıldı

Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Anma programı kapsamında, Mehmet Bal’ın çizdiği unutulmaz Türk filmlerinin afişleri de sergilenmeye başladı.

4. İstanbul Dijital Sanat Festivali 2 Mayıs’ta Akm'de Başlıyor!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF), 2 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde başlıyor.

6. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi başladı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Çocukluk dönemine inmek dönemi geçti…”

Toplam 890 haber.