Xi Jinping,Tunus Devlet Başkanı Kays Said ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Riyad'da Tunus Devlet Başkanı Kays Said'le görüştü.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Xi Jinping, Tunus ile tıp ve sağlık hizmetleri, altyapı inşası ve yüksek teknoloji alanlarındaki iş birliğini istikrarlı bir şekilde ilerleterek yetenekli Çinli işletmelerin Tunus’ta yatırım yapmasını teşvik edeceklerini, aynı zamanda Tunus’tan özel ürünlerin Çin pazarında tanıtılıp satılmasını olumlu karşıladıklarını belirtti.

Tunus’un kendi ulusal durumuna göre gelişme yolunu seçmesini destekleyerek dış bir gücün Tunus’un içişlerine karışmasına karşı çıktıklarını vurgulayan Xi, Tunus’la birlikte ikili dostluk iş birliği ilişkilerini derinleştirerek Çin-Arap ülkeleri ve Çin-Afrika ülkeleri iş birliğinde daha büyük gelişmenin gerçekleştirilmesini hızlandıracaklarını kaydetti. 

Çin’in uzun zamandır Tunus’un ekonomik ve toplumsal gelişimine ve COVID-19 salgınıyla mücadelesine değerli katkılar sağlamakta olduğuna dikkat çeken Kays Said, gittikçe daha fazla Tunuslu gencin Çince öğrenmeye başladığını hatırlatarak Çin’in uluslararası toplumda daha önemli rol oynayacağı inancını dile getirdi. 

Tunus-Çin ilişkilerini yeni ve daha yüksek bir seviyeye taşımak amacıyla Çin’le ortak çaba harcayacaklarını vurgulayan Kays Said, Tunus’un Arap Birliği-Çin ilişkilerinin gelişiminin ilerletilmesi için aktif rol oynayacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Xi, aynı gün Riyad’da Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yle bir araya geldi. Xi, görüşmede Irak’la el ele vererek Çin-Irak Stratejik Ortaklık İlişkileri’ni sürekli olarak derinleştireceklerini belirtti.

 
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN