Sağlık

Sağlık Haberleri

Evlilikte Temel Sorun: Güç Savaşı

''Ben haklıyım, senin hatan, ben ne dersem o'' söylemlerini evliliğinizde sıklıkla duyuyorsanız dikkat ! Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuklarda ‘Alerjik Hastalıklar’ Hakkında Doğru Sanılan 8 Hatalı Bilgi!

Tüm yaş gruplarında yaygın bir sağlık problemi olan alerjik hastalıklar çocukları daha fazla etkisi altına alıyor.

Cilt kanseri riskini 3 kat artırıyor!

Yaz aylarında güneş altında kaldığımızda en yaygın görülen sağlık sorunlarından biri, güneş yanıkları oluyor.

İşitme Kaybına Neden Olabilir!

Dış kulak yolunda akut olarak gelişen ve genellikle bakterilerin sorumlu olduğu dış kulak yolu enfeksiyonu, kirli sularda yüzme ve suyla fazla temas nedeniyle özellikle yaz mevsiminde sık görülüyor.

Diyabet Hastalarına Özel 8 Yaz Önerisi

Klima, vantilatör, gölge, soğuk su… Yaz sıcaklarının tüm dünyada mevsim normallerinin üstünde seyrettiği şu günlerde bu hava koşullarından en az etkileneceğimiz şekilde elimizden gelen önlemleri alıyoruz.

Klima Hastalıklarından Uzak Tutacak 9 Önemli Öneri

Bunaltan yaz sıcaklarında hepimizi ferahlatan, hayatımızın vazgeçilmez teknolojilerinden biri olan klimalar, bazı koşullara dikkat edilmezse, farklı hastalıkların ve sağlık sorunlarının nedeni haline gelebiliyorlar.

Fazla Kiloların Gizli Nedenlerine Dikkat !

Düzenli ve sağlıklı beslenmeye rağmen kilo veremiyor ve hatta kilo almaya devam ediyorsanız, sebebi bu problemler olabilir. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Cilt Kanserinden Korunmak İçin 8 Önemli Kural!

Cilt kanseri, günümüzde en sık görülen kanserler arasında ilk sırada yer alıyor. Yaz aylarında uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak ise cilt kanserinin en önemli risk faktörünü oluşturuyor.

Dikkat! Aşırı Sıcaklar Beyin Damarlarını Tıkayabiliyor!

Hafızayı ve verimliliği azaltıyor, depresyon ve anksiyeteyi artırıyor!

Yoğun Bakım Üniteleri Hakkında Merak Edilen 5 Soru!

Pek çok zaman yaşamla ölüm arasındaki ince çizgideki hastaların tedavi gördükleri, her bir saniyenin bile kritik önemde olduğu yoğun bakım üniteleri, günümüzde ileri teknoloji donanımları ve deneyimli uzmanları sayesinde çok sayıda hastaya şifa sunuyor.

Gözlerde Yaz Risklerine Karşı 6 Etkili Önlem!

Güneşin zararlı ışınlarından (UVA-UVB) en fazla etkilenen organlarımızdan biri şüphesiz gözlerimiz. Ancak gözlerimizi tehdit eden etkenler özelllikle yaz aylarında sadece güneş ışınlarıyla sınırlı kalmıyor.

Saçlarımızı Yaz Güneşinden Koruyan 10 Etkili Önlem!

Güneşin, denizin ve özellikle de tatil havasının üzerimizde yarattığı olumlu etkiye rağmen, yaz ayları saçlar için yıpratıcı bir mevsim olabiliyor.

Göz Altı Torbalarına Dikkat!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.

Dondurmanın 6 Önemli Faydası!

Çilekli, limonlu, kavunlu, çikolatalı, kaymaklı ve daha niceleri… Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.

Türk Kızılay’ın Kan Bağışı Ekipleri 15 Temmuz’da Meydanlarda Olacak

Demokrasi mücadelesinde milletinin yanında olan Türk Kızılay, 15 Temmuz 2016’da şubeleri, üyeleri, gönüllüleri ve profesyonel birimleriyle sahadaydı.

Yazın İnce Ve Fit Olmanın 8 Püf Noktası!

Yaz aylarında çoğunlukla açık havada zaman geçirmek, kışa göre daha fazla sosyalleşmek, tatilde yemeyi abartmak, dışarıda yüksek kalorili yiyecekler tüketmek ve üstüne gece yemeleri eklemek derken kilo artışı kaçınılmaz olabiliyor.

Sıcak Çarpmasına Karşı 4 Etkili Önlem!

Aşırı sıcakların bastırdığı ve yoğun nemle birleştiğinde adeta nefes aldırmadığı bugünlerde çok dikkatli olmak gerekiyor.

Sistitten Koruyan 10 Önemli Öneri!

Genellikle kadınları etkileyen ve toplumda idrar kesesi iltihabı olarak bilinen sistit hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yaz aylarında daha sık görülüyor.

16 Bin Kadına Kanser Taraması Yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) 2016’da hizmete aldığı Mobil Mamografi Aracı ile yaklaşık 16 bin kişinin kanser taramasını yaptı.

Toplam 986 haber.