Sağlık

Sağlık Haberleri

Organ Bağışını Engelleyen 5 Hurafe!

Avrupa’da organ nakillerinin yüzde 80’i kadavradan yüzde 20’si canlıdan yapılıyor. Ülkemizde ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Türkiye, canlıdan nakilde yüzde 80 ile dünya lideri olarak başı çekerken, kadavradan nakilde ise sonlarda yer alıyor.

Kerevizin Bilinmeyen Faydaları

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çok Uyuyanlar Daha Sinirli Oluyor !

Uyumak sağlığınız için çok önemlidir fakat bunun anlamı uyuyabildiğiniz kadar uyumalısınız demek değildir.

Sonbaharda Bağışıklığı Güçlendiren 10 Besin

Sonbaharda kalabalık ve kapalı mekanlarda virüslerin kolayca bulaşması ve havadaki ani ısı değişiklikleri derken pek çok kişi soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere hastalıklarla mücadele ediyor.

Diyette en çok yapılan 10 yanlış

Bilinçsizce yapılan her diyet pek çok sağlık sorununa sebep olabilir. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak kilo sorunları ile obezite günümüzde her geçen gün daha fazla karşılaştığımız bir sorun.

Savaş Bölgesine 14 Bin 264 Kutu İlaç Yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası çerçevesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılı içerisinde savaş bölgelerine gönderilmek üzere toplanan 3 milyon 127 bin 750 lira değerindeki 14 bin 264 kutu ilaç İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) teslim edildi.

Kırmızı Göz Tehlikesinin Belirtileri Ve Korunma Yolları

Sonbaharın getirdiği serin hava ve yağışlarla birlikte birçok sağlık sorunu da beraberinde geliyor.

Mide rahatsızlıkları diş sıktırıyor

Mide rahatsızlıklarının ciddi bir bruksizm (diş sıkma) nedeni olduğunu söyleyen uzmanlar, teşhis edilemeyen baş ağrılarının veya boyun ağrılarının da yüzde 60’ının bruksizmden kaynaklı olduğuna dikkati çekiyor.

İdrar Kaçırma Sorununda Ameliyatsız Yöntem!

Karın içi basıncının artması sonucu istemsiz olarak idrarı tutamamak ‘idrar kaçırma’ olarak adlandırılıyor. Kadınlarda idrar kaçırma yaşlılığın normal bir sonucu olarak görülüyor.

Bel Sağlığını Tehdit Eden 10 Hatalı Alışkanlık!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuyan hava pek çok hastalığa davetiye çıkarmasının yanı sıra omurga sağlığımızı da tehdit ediyor.

Fıtık Oluşumunu Tetikleyen Faktörlere Dikkat !

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi..

Ruh Sağlığının En Güçlü İlacı: Gülmek

Doktor muayenesinden laboratuvar hizmetlerine, evde bakımdan fizik tedavi ve rehabilitasyona, ihtiyaç duyduğunuz tüm sağlık hizmetlerini ayağınıza getiren Bir Adım Sağlık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde herkesi bol bol gülmeye çağırıyor.

Bu Hastalık Her 5 Kadından Birinde Görülüyor!

Günümüzde en yaygın kadın hastalıklarından biri olan ve özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen Polikistik Over Sendromu, sivilce oluşumundan kilo artışına, insülin direncinden kolesterol yüksekliğine dek birçok soruna yol açabiliyor.

Meme Kanserini Yenen Hastalar Bu Kanser Türü İle Karşı Karşıya!

Ülkemizde her 8 kadından biri hayatı boyunca meme kanseri tanısı alıyor. Meme kanseri tedavisini tamamlayan hastaların yumurtalık kanseri riski ile de karşı karşıya olabileceğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, bu hastaların jinekolojik takiplerin uygun bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Akciğerlerde Sertleşme Solunum Yetmezliğine Yol Açabilir!

Toplumda ‘akciğerlerde sertleşme’ olarak bilinen pulmoner fibroz tedavide gecikildiğinde solunum yetmezliğine yol açabilen bir hastalık.

Kemik Metastazında Yeni Gelişen Yöntemler!

Halk arasında ‘kanserin kemiğe sıçraması’ olarak bilinen kemik metastazının görülme sıklığı günümüzde giderek yaygınlaşıyor.

Omuz Ağrısını Tetikleyen 6 Neden !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Depresyon kişiyi sosyal izolasyona itiyor

Depresyonda en çok karşılaşılan semptomlardan birinin hiçbir şeyden zevk almama olduğunu ifade eden uzmanlar, isteksizlik ve mutsuzluk hissine dikkati çekiyor.

Düzenli İlaç Kullanımına Rağmen Düşmeyen Tansiyon Kontrol Altına Alınıyor!

Koroner arter hastalığından kalp krizine, anevrizmadan böbrek yetersizliğine, inmeden görme kaybına… Uzun yıllar hiçbir belirti vermediği için ‘sinsi hastalık’ olarak nitelendirilen hipertansiyon vücudumuzda geri dönüşümsüz hasara, dahası ölüme bile neden olabilen ciddi bir hastalık.

Toplam 974 haber.