Çevre

Çevre Haberleri

Borçka'da taşan dere tüneli kapattı

Artvin'in Borçka ilçesinde şiddetli yağış, sel ve heyelanlara neden oldu. Borçka-Muratlı Köyü karayolu derenin taşması sonucu ulaşıma kapandı. Muratlı tüneli ise taşan dere nedeniyle toprakla doldu.

Artvin'in Borçka ilçesindeki sel bölgesi havadan görüntülendi

Artvin'in Borçka ilçesinde gece boyu etkili olan şiddetli yağışlar sel ve su baskınlarına neden oldu. Yaşanan selin ardından bölge havadan görüntülendi.

Borçka'daki selin sürüklediği kamyon kasası Hopa'ya dere suları ile işte böyle ulaştı

Artvin'in Borçka ilçesinde gece boyu etkili olan şiddetli yağışlar sel ve su baskınlarına neden olurken, Borçka'daki selin sürüklediği kamyon kasası dere suları ile Hopa'ya ulaştı.

Tekirdağ sahillerinde 600 ton çöp çıktı

Tekirdağ sahillerinde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında yaz sezonu boyunca 579 ton çöp, yaklaşık 22 ton da yosun temizliği gerçekleştirildi.

İzmir'de su baskınlarının yaraları sarılıyor

İzmir'de, sağanak yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarının ardından en çok etkilenen ilçelerden olan Buca'da yaralar sarılıyor. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve başkan yardımcıları, hasarı yerinde inceleyerek su baskınlarına karşı kalıcı çözüm için çalıştıklarını ifade etti.

Giresunlu Ceviz üreticisinin yüzü gülüyor

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde son 5 yıldır 'bahar üşümesi' nedeniyle ceviz üretimi minimum seviyelere gerilerken, 2019 hasat sezonundan umutlu olan ceviz üreticileri sezonun başlamasıyla yüzleri gülmeye başladı.

İhracatı durma noktasına getiren zararlıya karşı önlem artıyor

Rusya'ya son 1 buçuk yılda ihraç edilen tonlarca nektarin, kırmızı erik ve narenciyede Akdeniz meyve sineğinin ortaya çıkması sonucu geri gönderilen ürünlerin ardından Adanalı üreticiler bu yıl narenciye ilaçlaması konusunda titiz davranıyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Akdeniz meyve sineğinin ihracattaki toleransı sıfırdır. Gümrük kapılarında bir tek bulaşmış meyve bulunsa dahi tarımsal üretimi durma noktasına getirmektedir' dedi.

Dağcılar Van Gölü için tırmandı

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 'Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın' bilinciyle 5 il 25 zirve etkinliği kapsamında 17'inci tırmanışlarını Atatürk (Kerkok) Dağı'na yaptı.

Doğu'da 3 ilde rüzgr uyarısı

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği Doğu Anadolu'da 3 ilde yer yer kuvvetli rüzgr bekleniliyor.

Dev yarıkların sebebi bilinçsiz su kullanımı ve kuraklık

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki tarım arazisinde, uzunluğu 1 kilometre, derinliği ise 5 metreyi bulan yarıklar bölge halkını tedirgin etti. İnceleme yapan AFAD yetkilileri, kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle yeraltı sularının azalmasının yarığa neden olduğunu bildirdi.

Kraliçe Amastris'in tapınak kalıntılarına ulaşıldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, ilçeye adını veren Kraliçe Amastris'in tapınağına ait olduğu tahmin edilen sütun ve mermer kaidelere ulaşıldı.

Denizden, masa, sandalye, yangın tüpü çıktı

Bartın'ın Amasra ilçesinde su altında yapılan temizlik kapsamında denizden çıkarılan eşyalar vatandaşı şaşkına çevirdi.

Aras Kargo'dan Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü'nde anlamlı etkinlik

Aras Kargo, 2019'un dördüncü kıyı temizliği etkinliğini İzmir Çeşme Deliklikoy'da, gönüllü Aras Kargo çalışanları ve ailelerinden oluşan 'Doğa Dostu Araslar'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Gün boyu toplamda 230 kilogram atık toplayan gönüllüler, 2016 yılından bu yana toplamda 4 tona yakın atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Dünyanın en eski göleti kısmen kurudu

Urartu Kralı II. Rusa tarafından yaptırılan ve dünyanın en eski göletlerinden olan 2 bin 545 rakımlı Turna (Keşiş) Gölünün, bu yıl etkili olan sıcak hava ve kuraklık sebebiyle büyük bir kısmı kurudu.

Çöp dağları köpeklerin yuvası oldu

Milyonlarca İstanbullunun çöplerinin biriktirildiği çöp dağları köpeklerin yuvası haline geldi. Havadan görüntülenen alanda onlarca köpeğin başıboş bir şekilde çöplerin arasında koşturdukları ve çöp arabalarının etrafında dolaştıkları görülüyor.

Muğla'da orman yangını

Muğla'nın Menteşe ilçesinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı.

Toplam 168 haber.