Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

İnternet Hızında 101. Sıradayız

Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, ülkebazlı sabit geniş bant hızlarıbelli oldu.

Facebook Kullanıcı Sayısı 3 Milyara Yaklaştı

2022 yılı ilk çeyreği itibarıyla dünyada aktif Facebook kullanıcı sayısı 2,93 milyar olurken, Facebook’un dünya çapındaki en büyük sosyal ağ olarak kayıtlara geçtiği görüldü.

Büyük İstifa Dalgası Siber Güvenlik Sektörü İçin Fırsat

Siber güvenlik sektöründe yetenek açığı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Dünya genelindeki bu yetenek açığı, günümüzde milyonlarla ifade ediliyor.

Şahsenem’in Etiler Çıkartması

Pop müziğin usta yorumcusu Özbek popçu Şahsenem, uzun bir ara verdiği müzik dünyasına hızlı bir dönüş yaptı.

Şirketlerin Verilerini Koruma Mücadelesine Rağmen Yaşanan 4 Korkunç Senaryo

Kobi’lerin @’ı Verilerini Yedeklemiyor!

Fırat EDAŞ Cepte’ ile tüm elektrik hizmetleri parmağınızın ucunda

Hizmet bölgesindekaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle 7/24 çalışan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), abonelerine daha hızlı ve kolay işlem yapabilmeleri içinsunduğu ‘Fırat EDAŞ Cepte’ uygulamasını yeniledi.

WHATSAPP Birinci Sıradan Düşmüyor

Dünya genelindeki en popüler mobil mesajlaşma uygulaması yine WhatsApp olurken, 2009 yılında kurulan uygulamanın 2 milyar kullanıcıya ulaştığısaptandı.

TÜBİTAK 16.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Malatya Bölge Sergisi açılışı28 Mart 2022 günü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Beş Adımda Güçlü Parolaya Sahip Olun

Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de parola kullanımı çok önemsenmiyor.

Siber Suç Oranı Gençler Arasında Artıyor

Siber güvenlik şirketi ESET, gençlerin yanlış tarafı seçmesini engellemek ve becerilerini iyi şeylerden yana kullanmalarını sağlamak için asla çok geç olmadığını paylaşarak bu konudaki önerilerini paylaştı.

58 Dakikamız Oyun Oynayarak Geçiyor

Ülkelerin oyun konsolu ile geçirdiği zaman dilimleri belli olurken, Türkiye’deki 16 ile 64 yaş arası kişilerin günlük 58 dakikasını oyun konsoluyla geçirdiği kaydedildi.

Siber Sigorta Maliyetini Etkileyen 5 Faktör!

Siber saldırıların sayısının artmasıyla birlikte kişisel verilerin çalınması, fidye saldırıları, toplanan verilerin ve bilgilerin kötü amaçlı kullanılması gibi birçok kritik durum ortaya çıktı.

Türkiye’nin en kapsamlı yapı ve zemin laboratuvarı Başkan Soyer Egeşehir Laboratuvarı’nı inceledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli’de Türkiye’nin en kapsamlı yapı ve zemin laboratuvarı olarak kurulan Egeşehir Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.

İnternet Hızımız Düştü

Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu.

TUYAD Sektör İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda uydu teknolojileri, kablo TV yayıncılığı ve İnternet tabanlı hizmet sektörüne yönelik vergi ve harçların azaltılması, RTÜK tarafından alınan lisans ücretlerinin yüksekliği ve bunların yarattığı ekonomik sorunlar dile getirildi

Hackerler Sıklıkla Hangi Siber Saldırı Yöntemlerini Seçiyor?

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kişi herkese açık Wi-Fi ağlarının olduğu ortamları tercih ediyor.

Günümüzün 3’te 1’i İnternet Kullanarak Geçiyor

2021 verilerine göre, Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre 7 saat 57 dakika oldu. Türkiye’nin bu istatistik ile 6 saat 54 dakika olan dünya ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.

Çalışanların S’ü Kötü Amaçlı Bağlantılara Tıklıyor!

Hackerler İnsan Kaynakları Uzmanlarını Taklit Ederek Çalışanları Kandırıyor!

Türkiye riskli ülkeler içinde yer alıyor

Log4j 2 adlı Apache kod kütüphanesindeki kritik bir güvenlik açığı kullanıcıları tehdit ediyor.

Toplam 161 haber.