Çin teknoloji merkezi olan Shenzhen'de 879 milyar yuanlık sözleşme imzalandı

Güney Çin'in sahil kenti ve aynı zamanda bir teknoloji kenti olan Shenzhen'de düzenlenen konferansta toplam 879 milyar yuan değerinde 315 adet sözleşme imzalandı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

2022 Shenzhen Global Investment Promotion Conference (2022 Shenzhen Küresel Yatırımı Teşvik Konferans) çerçevesinde, 12 adet bölgesel yatırımı teşvik konferansı ve çok sayıda yurt dışı paralel oturum ve endüstriyel yatırımı teşvik faaliyeti de dahil olmak üzere bir dizi aktivite düzenlendi. Ayrıca beş kıtanın 16 kentinde şube toplantı mekanları oluşturuldu.  

Konferansta imzalanan projeler esas itibarıyla yeni jenerasyon elektronik bilişim, biyotıp, sağlık ve yeşil ve düşük karbonlu endüstri ile deniz sanayii gibi dalları kapsıyor. Öte yandan söz konusu konferans Amazon, Intel ve Maersk gibi geniş bir yelpazeyi temsil eden küresel şirketleri bir araya getirdi.

2019 ila 2021 yılları arasında düzenlenen Shenzhen Küresel Yatırımı Teşvik Konferans’larında 2 trilyon yuanlık yatırım vaadi kapsayan 600 proje imzalandı. Çin’in yüksek teknoloji endüstrisi alanında ilerlemesinin öncülerinden olan Shanzhen, ülkenin hem yükselen yeni firmalarına hem de Huawei ve Tencent gibi ağır toplarına ev sahipliği yapıyor.
 

Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN