Ankara-Sivas Hızlı Treni 2023'te Tamam, Peki Ya Malatya?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Yıllardır Ankara - Sivas Hızlı Treninin bir sonraki aşaması olarak dillendirilen Sivas-Malatya hattının yapımı yılan hikayesine döndü.' dedi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ankara-Sivas hızlı treninin 2023 yılında hizmete gireceğinin açıklandığını belirterek, 2011 yılından beri AKP’li siyasetçilerin diline pelesenk ettiği hızlı tren çıkmaz bahara kaldı.

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağlandığını, projenin 2023 yılı Nisan ayında tamamlandığında seyahat süresinin 12 saatten 2 saate düşeceğini açıkladı.

 Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yıllardır Ankara - Sivas Hızlı Treninin bir sonraki aşaması olarak dillendirilen Sivas-Malatya hattının yapımı yılan hikayesine döndü. 2023’te yolcu taşıyacağı söylenen Malatya hızlı treninin adını şimdilerde konuşan yok.Bakanların milletvekillerinin, 11 yıldır halkı kandırarak vaat ettikleri, müjdeler verdiği hızlı tren ile ilgili sessizlik manidar” dedi.

2011’DEN BERİ AYNI NAKARAT

        Ağbaba; “Malatya’nın hızlı tren projesine dahil edilmesi, 2011’den beri Malatya’nın gündeminde.Milletvekilleri değişti ancak hızlı tren ile ilgili söylemler bir türlü değişmedi.

AKP Milletvekilleri;

-    “2013 yılında Malatya’ya hızlı tren konusu ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlanacak”,

-    “2023 programında var olan hızlı tren projesi hızlı şekilde gidiyor. Saatteki hızı 160 kilometre olacak hızlı tren güzergahında Malatya’da var”

-      “Malatya’nın hızlı tren hizmetinden yararlanmasına ilişkin projelerin en kısa zamanda bitirilip, 2015’de ihaleye çıkarılacak aşamaya gelinecek”

-      “Malatya-Sivas hızlı tren yolu etüt çalışması 125 kilometre uzunluğunda saatte en az 200 kilometre hızla gidecek trenlerin işletilmesi için etüt ihalesi yapıldı. Etüt ihale bedeli 17,3 milyon TL.İnşallah bu etüt çalışmalarımız 2017 yılı itibariyle bitecek”

-    “Malatya için planlama 2023 yılıydı. Ama biz bu planlamayı daha da öne çekeceğiz”

        Aynı kişilerin, aynı konuyla ilgili defalarca farklı açıklamalar yapması, her açıklamalarında,projelerden  ihale aşamalarından bahsetmeleri Malatyalıları kandırmak değil de nedir? Açıklama yapan AKP’li siyasetçiler arşiv taraması yapsınlar ve Malatyalılara hızlı tren konusunda kaç kez farklı açıklama yaptıklarını görsünler.11 Yıldır  AKP Milletvekillerinin nakarat cümleleri ve mağdur edilen  Malatya'yla karşı karşıya kaldık. Malatyalılar bu siyasi anlayışı asla hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

NE ETÜT,NE PROJE,NE DE 1 METRE RAY VAR

         CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Güya hızlı tren Malatya’ya 2014’te gelecekti, 2011’den beri, 11 yıldır devam eden bir vaat olarak karşımızda duruyor. AKP’li vekiller her yıl müjde veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ treni için ‘etüt çalışmaları devam ediyor’ demişti. Etüt çalışmaları için yıllardır start veriliyor.Ama ortada ne etüt, ne proje,ne de 1 metre ray var.Görünen o ki hızlı tren 2023’te değil, 2071’de Malatya’ya gelecek. Malatya kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan bir düğüm noktası üzerinde bulunuyor. Böyle önemli bir coğrafi konumu olan kentin hızlı trenin en son geleceği şehirlerden biri olmasının sebebini sürekli konuşan AKP Milletvekilleri çıkıp Malatyalılara açıklasınlar” dedi. Bülten
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN