AK Parti Milletvekili Ölmeztoprak Arguvan Ve Arapgiri Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Arguvan ve Arapgir ilçeleri ziyaretlerinde, AK Parti ilçe teşkilatları, Arguvan Kaymakamı Adem Karataş'ı ve Arapgir'de esnaf ziyaretlerinde bulundu.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

“Biz gayrete talip olduk.”

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Arguvan ve Arapgir ilçeleri ziyaretlerinde, AK Parti ilçe teşkilatları, Arguvan Kaymakamı Adem Karataş’ı ve Arapgir’de esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Çamlıça 10,09,2022
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İl Başkan Yardımcısı İlhan Doğan, Arguvan İlçe Koordinatörü Ahmet Erduran ve Arapgir İlçe Koordinatörü Ahmet Oymak ile gerçekleştirilen ilçe ziyaretleri sonrasında Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Mehmet Akif Karaca ile Rönesans Konteyner Kent alanında incelemelerde bulunarak, vatandaşların talep ve beklentilerini dinledi.

“Biz gayrete talip olduk.”

6 Şubat’ta gerçekleşen depremin etkisine değinen Milletvekili Ölmeztoprak, “Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz, 11 ili etkisi altına alan çok büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet diliyorum. Yakınlarına, sizlere Yüce Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile bu süreçte hem yaraların sarılması için büyük bir çaba içerisinde olduk, belediyelerimiz, muhtarlarımız, halkımız el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde çabaladı, hem de şehrimizin tekrar ihyası konusunda çok kısa bir sürede çalışmalar başladı. Bakanlıklarımız, Milletvekillerimiz, Belediyelerimiz, Muhtarlarımız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız büyük bir gayret sergiledi ve devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen deprem sonrasında Arguvan özelinde gerçekleşen faaliyetlere değinen Ölmeztoprak, “Arguvan ilçemizde depremde 497 hane ve 596 bağımsız bölüm ağır hasar aldı. Deprem sonrası ilçemizde toplam 257 çadırdan oluşan çadır kentler ve bireysel çadır temini sağlandı. 94 adet konteyner talebi oldu ve 107 adet konteynerların temini hızlı bir şekilde sağlandı. 954 kişiye nakdi yardım yapılırken, 6990 kişiye giyim ve yiyecek yardımı sağlandı. Tabi ki bu yapılanlar her gün şartların daha da iyileştirilecek şekilde artacağından emin olabilirsiniz.” dedi.

“Kısa süre içerisinde tüm ilçelerimizde ve Malatya merkezimizde kalıcı deprem konutlarının teslimatını gerçekleştireceğiz.”

AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak, Arapgir ilçesinde gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşın taleplerini dinleyerek değerlendirmelerde bulundu. Ölmeztoprak, “Arapgir ilçemiz deprem sürecinde bulunduğu konum dolayısıyla diğer ilçelerimize yardım eden konumdaydı, bu anlamda tüm teşkilatımıza, mahalle başkanlarımıza, vatandaşlarımıza, Kaymakamımıza, kıymetli Muhtarlarımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Arapgir ilçemizde deprem sonrası 17 bina 189 bağımsız bölüm ağır hasar aldı, 165 hanemiz bu durumdan etkilendi. İlçemizde 23 adet konteyner talebi oldu ve bu talepler kısa bir süre içerisinde karşılandı. İlçemizde toplam 66 çadır, 137 konteyner, 1800 kişiye nakdi yardım ve 1940 kişiye gıda ve giyinme yardımı yapıldı. Kesinleştirilmiş hasar tespiti yapılan 730 enkaz kaldırma işlemi de tamamlandı. Süreci yakından takip ediyoruz ve inşallah kısa süre içerisinde tüm ilçelerimizde ve Malatya merkezimizde kalıcı deprem konutlarının teslimatını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğü ve destekleri ile teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Tüm bu zorlukların altından hep birlikte kalkacağımıza inancımız tam”

Malatya merkezde bulunan Rönesans 1 Yaşam Kent Konteyner Kent alanına ziyarette bulunan Milletvekili Ölmeztoprak konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların beklentilerinin farkında olduğunu söyleyerek çalışmaya ve gayret etmeye devam ettiklerini ifade ederek, “bugün konteyner kentlerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sorun ve taleplerine çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Şuan bulunduğumuz Rönesans 1 Yaşam Kent Konteyner Kent alanımızda 1000 adet konteyner bulunuyor ve %100 oranında doluluğa sahip olan bu konteyner kentimiz yaklaşık 9 dönümlük arazide kurulan depremzedelerin acil barınma ihtiyaçları için tamamlanan ilk kurulan konteyner kentlerden bir tanesi oldu. 4.000 kişi için geçici yaşam alanı olan kentte, tüm bölge için sıcak yemek servisinin bulunduğu yemek servisinin, her konteyner içerisinde duş alanları ve çocuk oyun alanları, kıraathaneler, çamaşırhaneleri ile acil ihtiyaçlar karşılanmaya devam ediyor. Aynı zamanda yakın zamanda hizmete girmesi planlanan 100 kişilik kreş, kütüphane, eğitim alanları, gençlik merkezleri ve psikolojik danışma merkezleri ile bu konteyner kent alanımızın tüm sosyal imkanlarının tamamlanması sağlanacak. İnşallah burada çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz bu umutlu bakışların bizlere vereceği güçle ve gördüğümüz tüm bu gayretler ile tüm bu zorlukların altından hep birlikte kalkacağımıza inancımız tam.” ifadelerine yer verdi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN