Sağlık

Sağlık Haberleri

Yağ Bezesi Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış!

Kimi zaman el bileğinde belirirken kimi zaman karında, kollarda, sırtta, boyunda çıkıyor ortaya…

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 10 Beslenme Önerisi

Kış aylarında havaların soğumasıyla beraber grip, larenjit ve farenjit gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskimiz artıyor.

Diş Beyazlatma İle Çarpıcı Bir Gülümseme

Gülümsemek bulaşıcıdır ve hepimiz parlak, kendine güvenen bir gülümsemeye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu biliriz.

Normal Doğumu Destekleyen 7 Altın Öneri!

Son yıllarda normal doğuma yönelen anne adaylarının sayısı giderek artıyor.

Çocuklarda Orta Kulak Enfeksiyonu

Kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte artan enfeksiyon hastalıkları çocuklarda kulak ağrısının en yaygın nedeni olan ve tıp dilinde ‘otitis media’ olarak adlandırılan orta kulak enfeksiyonunu tetikleyebiliyor.

1 Aralık Dünya AIDS Günü

Dünya Sağlık Örgütü tarafından HIV/AIDS farkındalığını artırmak için 1988 yılında 1 Aralık, Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir.

Bugünlerde En Sık Görülen 5 Cilt Sorunu!

Sonbaharda hızla düşen nem seviyesiyle birlikte oluşan deri sorunlarının başında atopik dermatit yani egzama geliyor.

Nedeni Hassas Bağırsak Sendromu Olabilir!

Halk arasında ‘Hassas Bağırsak Sendromu’ olarak bilinen İrritabl Bağırsak Sendromu, bağırsak hareketlerinde ortaya çıkan değişimle karakterize olan ve hayat kalitesini ciddi boyutlarda düşürebilen bir sağlık sorunu.

İnsülin Direncini Kırmanın 6 Etkili Yolu

Sık acıkma, sürekli tatlı yeme isteği, tansiyon yüksekliği, yemek sonrası uyku basması… Bu belirtiler günümüzde gittikçe yaygınlaşan insülin direnci sorununun belirtilerinden birkaçını oluşturuyor.

Dişlerinizde Aşırı Hassasiyet Varsa Bu 5 Nedene Dikkat!

Dentin hassasiyeti, dentin yüzeyinin açığa çıktığı dişlerde görülen keskin, kısa bir ağrı ile karakterizedir. Bu durum hastalar tarafından genellikle ‘’soğuk hassasiyeti olarak tarif edilir.

Türkiye’de Doğan Bebeklerin ’si Prematüre!

Farkındalığın artması, sorunlarla mücadelenin ilk basamağı!

Prematüre Bebek Bakımında 5 Kritik Kural!

Enfeksiyonlardan kronik hastalıklara, aşırı stresten alkol ve sigaraya… Ülkemizde her yıl 150 bini aşkın bebek çeşitli nedenlerle hatta bazen hiç nedensiz yere vaktinden çok önce dünyaya geliyor.

KOAH Görülme Oranı 40 Yaş Üzerinde Artıyor

KOAH, kronik obstrüktif akciğer hastalığının baş harflerinin kısaltmasından oluşan bir hastalıktır. KOAH’ın en sık nedeni arasında sigara ve tütün ürünlerinin tüketimi yer alıyor.

Yatağa Bağımlıydı, 3 Ayda Hastaneden Yürüyerek Çıktı!

Geçmişte ‘hayal’ gibi görünen bazı tedaviler var ki, günümüzde hekimlerin tecrübesi ve teknolojideki baş döndürücü gelişmeler sayesinde gerçeğe dönüşüyor; adeta mucizelere imza atılıyor.

Diyabet Hakkında Doğru Sanılan 6 Hatalı Bilgi!

Çağımızın önemli bir sorunu olan diyabet dünyada görülme sıklığı en hızlı artan hastalıklardan biri. Dünyada yaklaşık 537 milyon kişinin diyabet hastası olduğu tahmin ediliyor.

Kanser Hakkında Doğru Sanılan 9 Yanlış!

Son yıllarda görülme sıklığı giderek yaygınlaşan, çağın korkutan hastalığı olmaya devam eden kanser oluşumunda genetik etkenlerin yanı sıra çevresel faktörler de büyük rol oynuyor.

Organ Bağışı ile Her Bağış Yeni Bir Hayat!

Organ bağışının önemi birçok açıdan ortaya çıkmaktadır:

Lösemi Şüphesi Oluşturan 4 Önemli Soru!

Çocuklar düşe kalka büyüyor… Bu sırada küçük morluklar, ufak sıyrıklar oluşması olağan. Ancak özellikle diz üstündeki yumuşak dokuda hiç bir nedeni yokken ortaya çıkan, sayıca artan, çabuk iyileşmeyen morluklara dikkat etmek gerekiyor.

Organ Bağışını Engelleyen 5 Hurafe!

Avrupa’da organ nakillerinin yüzde 80’i kadavradan yüzde 20’si canlıdan yapılıyor. Ülkemizde ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Türkiye, canlıdan nakilde yüzde 80 ile dünya lideri olarak başı çekerken, kadavradan nakilde ise sonlarda yer alıyor.

Toplam 992 haber.